'ISHITRENA ODLUKA'

Mamićeva odluka iznenadila i HNS: Evo što oni kažu o tome

Davor Šuker, Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.11.2013.
u 19:53

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić poručio je kako svi navijači Hajduka na nedjeljni derbi u Maksimir mogu doći bez vaučera na južnu tribinu. Ta njegova odluka iznenadila je i čelnike HNS-a.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić poručio je kako svi navijači Hajduka na nedjeljni derbi u Maksimir mogu doći bez vaučera na južnu tribinu. Ta njegova odluka iznenadila je i čelnike Hrvatskog nogometnog saveza koji su odlučili reagirati priopćenjem.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

'Hrvatski nogometni savez iznenađen je ishitrenom odlukom GNK Dinama kao organizatora utakmice visokog rizika o neprimjeni mjera vezanih za sustav kupnje ulaznica i kontrole ulaska gostujućih navijača.

HNS ističe kako je svaki klub kao organizator utakmice odgovoran za svoje postupke u odnosu na pravila postavljena od strane nadležnih državnih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza te da snosi odgovornost za posljedice svojih odluka kada je u pitanju (ne)provođenje zadanih mjera.

HNS je i dalje uvjeren kako se samo strogom i dosljednom primjenom propisa i odgovarajućih preventivnih mjera nadležnih tijela mogu rješavati problemi kao što su huliganizam i nasilje u sportu. Navedene mjere postoje s razlogom i HNS očekuje od klubova da budu saveznici u provođenju istih kako bi se iskorijenio problem nereda na sportskim borilištima.

Ovim putem pozivamo i sve navijačke skupine da svojim korektnim i pozitivnim ponašanjem, navijanjem i komunikacijom osiguraju odgovarajuću pozornicu nogometašima kako bi nogomet bio u prvom planu. Pune tribine bez incidenata, bez neprimjerenog ponašanja i nereda, bez rasizma i diskriminacije, krunski su cilj svih čimbenika u hrvatskom nogometu, od Hrvatskog nogometnog saveza i klubova preko navijačkih skupina, javnosti i medija do Vlade RH i društva u cjelini.'

>> Mamić: Pozivam sve građane da u nedjelju zaokruže 'za'!

Ključne riječi

Komentara 8

LI
list68
09:00 30.11.2013.

Nije Mamićeva izjava iznenadila "HNS", jer Mamić je "HNS". No kada se digla "bura", nakon izjave, morali su nešto reći, no poduzeti neće ništa. Pa neće valjda protiv samog sebe pokretati nekakve kaznene postupke. Vjerojatno "HNS", kada je Mamić uu pitanju, ili poslovanje "sadašnjeg" dynama, nema u "statutu", mogučnosti pokrenuti nikakve kaznene postupke, pa nije on samo tako "veliki gazda".

Avatar agram21
agram21
10:44 30.11.2013.

j*ebi se Zdravko sa tobom je gotovo!!

SA
samojedan1
11:41 30.11.2013.

Kladite se? U minusu ste? Besplatni parovi do kraja siječnja. Provjeren sistem.Dokazi a ne obećanja!...Provjerite pratite i zaradite. google profith1x2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije