LIGA PRVAKA

Moyes leti izgubi li i od Srnina Šahtara

Darijo Srna
Foto: PA/Pixsell
10.12.2013.
u 08:30

U izravnoj borbi za osminu finala Galatasaray dočekuje Juventus, dok će Real, sigurno prvi, štedjeti 
Ronalda i Balea. Ne i Modrića.

Žele li u osminu finala Lige prvaka, Darijo Srna i njegov Šahtar danas će u posljednjem kolu skupine A Lige prvaka vjerojatno morati pobijediti Manchester United na Old Traffordu. Naime, treći Bayer ima bod manje, no igra protiv posljednjeg Sociedada. Završe li Bayer i klub iz Donjecka s istim brojem bodova, zbog boljeg međusobnog omjera (4:0, 0:0) dalje će Ukrajinci.

Zanimljivo, Šahtar nikada nije slavio u Engleskoj. Pobijedi li ipak Šahtar, značit će to, pišu engleski mediji, otkaz Davidu Moyesu, koji već ima dva uzastopna poraza na Old Traffordu.

- Protiv Šahtara ću odmarati neke igrače, jer ionako smo već izborili prolaz. No, ne smijemo izgubiti jer tako bi nas Šahtar pretekao na ljestvici – poručio je trener crvenih vragova David Moyes.

Pakleno će biti i u Istanbulu, gdje Galatasaray dočekuje Juventus u izravnoj borbi za drugo mjesto skupine B. Momčad iz Torina je u prednosti, jer za prolazak joj je dovoljan i bod. Trener Galatasarayja Roberto Mancini poručio je da će presuditi poznati huk njihovih navijača, no odgovorio mu je Giorgio Chiellini:

- Ne plašimo se, pa mi smo Juve, značajniji klub od Galatasarayja!

Real je osigurao prvo mjesto, pa je Ancelotti najavio da će “odmarati” dosta igrača, među kojima i Ronalda i Balea. Luka Modrić ipak je najavljen u prvih 11.

– Bale se odlično prilagodio, sada sam siguran da je igrač koji čini razliku, koji će nam ove godine donijeti trofeje – poručio je Ronaldo.

U derbiju skupine D sastaju se Bayern i Manchester City, koji su već osigurali prolazak. Cityju za prvo mjesto treba pobjeda od tri gola razlike. Mandžukić je najavljen na klupi.

U skupini C PSG je osigurao prvo mjesto, a za drugo se bore Olympiakos i Benfica, koji imaju po sedam bodova. Grci su u prednosti, jer imaju bolji međusobni omjer, a imaju i lakšeg protivnika, jer dočekuju slabašni Anderlecht. Benfici pak niti domaća pobjeda protiv PSG-a ne znači siguran prolaz.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
09:29 10.12.2013.

Kako utjecati na suce? 1. "Ne plašimo se, pa mi smo Juve, značajniji klub od Galatasaraya!" ili 2. "Ne plašimo se, mi smo Francuzi. Naš Platini donosi odluke tko će na SP!"

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
15:16 10.12.2013.

Moyes leti prije ili kasnije. Dolaskom Moyesa u United najvise je profitirao Everton. Martinez je majstorski postavio igru Evertona, u prosloj utakmici su nadigrali arsenal. Na zalost Jelavic je zavrsio na klupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije