BORBA J. Šimunića

Obrana na sto stranica: Cilj nam je posve poništiti kaznu

Josip Šimunić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
17.12.2013.
u 20:22

– Ali nama je cilj poništiti kaznu! Posve je ukinuti. Očigledno u HNS-u ne vjeruju da je to moguće, ali Šimunić i mi vjerujemo – rekao je odvjetnik Davor Prtenjača

I dok iz HNS-a stižu signali da neće uložiti žalbu “jer deset ili šest utakmica, praktički je svejedno”, Josip Šimunić nije se pomirio s drakonskom Fifinom kaznom od deset utakmica suspenzije. Naš će se branič žaliti, što nam je potvrdio odvjetnik iz Njemačke Davor Prtenjača, koji će ga zastupati pred Fifinim Žalbenim sudom.

– U srijedu ćemo uputiti žalbu, a potom imamo sedam dana da pošaljemo argumente kojima želimo oboriti presudu – kaže odvjetnik Prtenjača.

Što možete dobiti žalbom? Jer doista, kako kažu u HNS-u, deset ili koja utakmica manje, i nije velika razlika.

– Ali nama je cilj poništiti kaznu! Posve je ukinuti. Očigledno u HNS-u ne vjeruju da je to moguće, ali Šimunić i mi vjerujemo.

Hoćete li obranu temeljiti na argumentima da Šimunić nije mislio nikoga uvrijediti ni pozvati na mržnju ili osporavate da je pozdrav “za dom” isključivo povezan s fašizmom?

– Poslat ćemo argumente na 80 do 100 stranica, teško mi je izdvojiti neki segment na kojem ćemo temeljiti obranu.

Obrana na 100 stranica

Odvjetnik Prtenjača prije pet godina imao je, i dobio, zanimljiv spor: protiv grada Stuttgarta koji je zabranio koncert Marka Perkovića Thompsona. Pod silom argumenata, zabranu je morao povući...

– I tada smo obranu pripremili na stotinjak stranica, slučajevi imaju neke sličnosti...

Tada ste se, osim što ste preveli više od 20 Thompsonovih pjesama, u obrani koristili prijevodom američke i francuske himne, koje govore o borbi protiv tirana i, naglasili ste, to se ne može vaditi iz konteksta vremena u kojem su nastale.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

>> Olić iznenađen: Nisam očekivao takvu kaznu, iznimno mi ga je žao
>> To nije ustaški pozdrav, domaći špijuni natovarili su Šimuniću kaznu!
>> Navijači zatrpali Fifinu stranicu porukama "za dom spremni"
>> Mamić: Šimuniću nije lako, kazna je apsolutno previsoka

Ključne riječi

Komentara 119

TZ
TEZNO ZAKON
21:06 17.12.2013.

Domaci spijuni sa Josipovicem, Milanovicem,Jovanovicem, Pusic, Pupovac su natovarili kaznu Simunicu !!

TZ
TEZNO ZAKON
20:59 17.12.2013.

Ovi decki iz Sindelfingena su zlatna djeca, to su casni Hrvati koji ce ponistiti Simunicevu kaznu i pojasniti Fifi da je hrvatski narod uz Simunica izuzev Josipovica, Milanovica i Jovanovica i dovesti ce i Perkovica u Njemacku slomiti ce komunistuu i udbasa Nobila! Kazna za Simunica nije postena i bazira se na mrznji prema Simunicu a Simunic se radovao kao svaki Hrvat uspjehu repke !

TZ
TEZNO ZAKON
21:02 17.12.2013.

HNS treba i mora uloziti zalbu na kaznu Simunicu jer ako ne ucini nista smijeniti cemo Vas !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije