Lihvarski ugovori

Poništeni svi ugovori između Mamića i Eduarda!

mamic
Foto: Pixsell
17.01.2014.
u 13:54

Pretpostavljam da će se druga strana žaliti, ali već i ova prvostupanjska presuda pokazuje da se s igračima na takav način ne mogu sklapati sportski kao ni lihvarski ugovori, kaže odvjetnik Crnić.

Svih pet ugovora Zdravka Mamića i Eduarda da Silve proglašeni su ništavnima jer je sutkinja Jesenka Jurić Šojat ustvrdila da je riječ o lihvarskim ugovorima. Mamić još mora platiti 182 tisuće kuna sudskih troškova.

Nitko s Mamićeve strane, pa ni njegovi odvjetnici, nije bio na izricanju presude, a Eduardov odvjetnik Ivica Crnić zadovoljan je presudom.

– Naravno da sam zadovoljan, ovo je velika stvar i u moralnom smislu. Pretpostavljam da će se druga strana žaliti, ali već i ova prvostupanjska presuda pokazuje da se s igračima na takav način ne mogu sklapati sportski kao ni lihvarski ugovori – kazao je Crnić.

Ujedno je poništena i javnobilježnička isprava kojom su Mamići blokirali svu Eduardovu imovinu u Hrvatskoj.

>>'U 40 godina karijere nitko me nije tako izvrijeđao'

>>Mamić: Eduarda da Silvu smatram sinom

>>Zdravko Mamić napao Eduardova odvjetnika: Ti si lažov, monstrum!

Ključne riječi

Komentara 85

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
14:29 17.01.2014.

Naravno da je ugovor lihvarski, Mamić je iskoristio položaj moći da ugovori uvjete koji su očito neravnopravni. Ne zaboravimo da je u trenutku potpisivanja ugovora s Eduardom bio de facto vlasnik Dinama, tj. osoba u poziciji odlučivanja u klubu, dakleakle u očitom sukobu interesa po Zakonu o športu. Još nešto, sklapanje lihvarskog ugovora je i kazneno djelo...

Avatar tkozna
tkozna
14:08 17.01.2014.

Bravo!

Avatar Azriel
Azriel
14:19 17.01.2014.

konačno dobra vijest a nadam se da je to pokazatelj u kojem će smjeru sudska praksa sa svim lihvarskim ugovorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije