SPEKTAKL NA OTOKU

Publici na Otoku nema većega užitka nego doći na stadion 1. siječnja

Stanić Živković Strupar
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
01.01.2014.
u 12:13

– To je dan kada na stadionima doista nema slobodnog mjesta, svi hrle na utakmice, pa iako se igrači bune zbog zgusnutoga rasporeda utakmica, tu tradiciju igranja na Novu godinu teško će ukinuti – kaže Strupar.

Englezi u srijedu 1. siječnja nastavljaju nikada neizvjesniju utrku za naslov prvaka. Na rasporedu je 20. kolo, mirnije nego neka prethodna, bez izrazitoga derbija, ali s favoritima na ozbiljnim kušnjama.

Mourinho i nakon pobjede na Liverpool lukavo prebacuje teret favorita za naslov.

– Stalno govorim da postoji velika razlika između Manchester Cityja i ostalih momčadi. Ne radi se samo o kvaliteti, druge su momčadi također kvalitetne, ali City ima dosta iskusnih igrača, dobru grupu napadača... City je favorit prvenstva, za nas, za Arsenal, Liverpool – kaže trener Chelsea, dva puta okrunjen u Premiershipu, 2005. i 2006. godine.

Topnici s 82 boda

Tražimo li momčad godine u Engleskoj, onda je to Arsenal, sa čak 82 boda, dok sve miriši da bi Liverpool opet mogao biti gubitnik. Redsi su za Božić bili prvi, a sada su već peti...

– Utrka za titulu je i dalje otvorena. Radujem se što ćemo sa svim momčadima koje se bore za naslov prvaka igrati kod kuće, osim s Manchester Unitedom – rekao je trener Liverpoola Brendan Rodgers.

A kako izgleda engleska liga “iznutra” na Novu godinu, kako je to zaigrati 1. siječnja? Svoj doživljaj prenosi bivši igrač Derby Countyja Branko Strupar.

– Nisam igrao 1. siječnja zbog ozljede, ali sam išao na utakmicu Derby Countyja s tatom i tastom. Bio je to nevjerojatan doživljaj, vidio sam na stadionu roditelje s djecom, bake i djedove s lanč-paketima... To je dan kada na stadionima doista nema slobodnog mjesta, svi hrle na utakmice, pa iako se igrači bune zbog zgusnutoga rasporeda utakmica, tu tradiciju igranja na Novu godinu teško će ukinuti – kaže Strupar.

Jednom ste na početku godine bili vijest dana u Engleskoj?

– Na utakmici protiv Watforda, igranoj 3. siječnja 2000. godine, zabio sam gol za Derby County već u 2. minuti. I dok nije završila utakmica, nisam imao pojma da je to bio prvi premijerligaški gol u ovom tisućljeću. Tako sam ostao zapisan u analima engleske lige – dodao je Strupar.

Opet francuski štih

Vaš favorit za naslov prvaka?

– Volio bih da to bude Arsenal, koji se u favorita prometnuo nakon dolaska Özila. Moram priznati da me Real šokirao kad je pustio takvoga igrača. Sada me Arsenal opet podsjeća na onaj iz moga vremena, kada su igrali Henry, Vieira, Pires... Moj šestipolgodišnji sin Bruno i ja navijači smo Arsenala, no ako ne uspije Arsenal, neka onda bude Liverpool, jer i on predugo čeka naslov prvaka – zaključio je Branko Strupar.

Podsjetimo, Arsenal je posljednji put bio prvak još 2004. godine kada je naslov osvojio bez poraza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije