PREDSTAVLJEN VUČEVIĆ

Sve tajne ostat će u trokutu predsjednik, trener i ja

Marin Brbić i Goran Vučević
Tino Jurić/Pixsell
30.12.2013.
u 13:15

- Neću imati milosti prema nikome, puno toga se radi na amaterski način. Svatko mora odgovarati za ono što radi - rekao je Vučević o slaganju omladinske škole.

Goran Vučević naredne tri godine, ako bude izdržao cijeli ugovor, bit će sportski direktor Hajduka. Nekadašnji plemeniti vezni, Hajdukova "desetka", koji je svojvremeno potpisao ugovor s Barcelonom, a u dva navrata je sjedio na klup bijelih, sada ima posložiti sportski segment kluba.

- Svjestan sam situacije u klubu, težine i odgovornosti ovog posla, ali siguran sam da mogu napraviti dobar posao u organizaciji kluba koja mora biti puno bolja. Stanko Poklepović prije nekoliko dana je kazao da je loše za Hajduk da gubi puno ljudi u kratkom periodu, vidim da ova uprava misli drugačije i to je jedan od glavnih razloga što sam prihvatio posla. Ima puno trenera, koji su preuzeli funkciju sportskog direktora. Uloga je specifična, ali neću gledati treninge i sjediti treneru na klupi, pitati kad je ručak, a kad večera. Prva momčad je prioritet, ali Hajduk mora ići na pogon omladinske škole. Zdravko Marić imat će moju veliku podršku, pomoći ću mu u svim segmetnima, omladinska škola je srce kluba - ukratko je Vučević iznio svoj plan rada.

Bit će zanimljivo pratiti odnos njega i Igora Tudora. Veže iz dugogodišnje prijateljstvo.

- Tudor je sjajno vodio prvi dio sezone, mi smo prijatelji, zajednički razmišljamo, uvažavamo se i neće biti problema. Ne vidim razlog da se u drugom dijelu sezone ne nastavi kao i u prvom - kaže Vučević.

Trener je ostavio svoje želje za pojačanjima, ali novi sportski direktor želi sve raditi u tajnosti.

- Sve tajne ostat će u trokutu predsjednik, trener i ja. Ono što mogu reći je da Tudor traži napadača - kazao je Vučević.

Spominje se da je taj napadač Radonjić iz Istre, premda nije nemoguće da Hajduk pogleda prema Kantridi i pokuša dovesti Ivana Krstanovića. Nije Vučević ni zasjeo u fotelju, a već su stigle informacije o njegovim razgovorima u Rijeci i Puli.

- Za mene je prestrašno kako je sve to izašlo vani. Bio sam u Rijeci, Hajduk nije u mogućnosti dovoditi igrače, ali pregovora i zainteresiranosti mora biti. Meni je prioritet potpisati ugovor s našim juniorima, pa tek onda dovesti igrača Istre - rekao je Vučević.

U tim razogovorima navodno je spomenuta moguća posudba Franka Andrijaševića.

- Neupitno je da je Andrijašević dobar igrač. Tudor najbolje poznaje stanje u svlačionici, a ja sam uvjeren da će se Andrijašević nametnuti. U ovom trenutku on nije na prodaju - jasno će Vučević.

A trener vratara? Tudor traži Tomislava Rogića iz Zadra.

- Tu sam da udovoljim trenerovim željama - kratko će Vučević.

U klupsku hijerahiju kani uvesti što više legendi Hajduka poput Poklepovića, Vulića, Rapaića... A njegovi prvi koraci bit će slaganje omladinske škole.

- Neću imati milosti prema nikome, puno toga se radi na amaterski način. Svatko mora odgovarati za ono što radi. Bit će promjena u dogovoru s šefom škole. Konkretno, bitno je imati glavu i rep u organizacijskom smislu. Stil nogometne igre treba biti jednak za sve kategorije, prilagođen prvoj momčadi. Treneri ne mogu raditi prema svom, već prema klupskom programu - kazao je Vučević.

Najavio je potpisivanje profesionalnih ugovora s više mladih talentiranih igrača koje predvodi Nikola Vlašić.

- Vlašića inzimno cijenim, težit ću da što prije potpišemo profesionalne ugovore s više mladih igrača - rekao je Vučević.

O prodajama nije govorio, tek se priprema za to. Na tu temu uskočio je predsjednik Marin Brbić.

- Imamo interese za Pašalića, Kouassija i Maloču, ali nema pismene ponude - kazao je Brbić.

>> Goran Vučević novi sportski direktor Hajduka!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije