Istra - Hajduk 1:1

Istra prekinula Hajdukov pobjednički niz, Tudor isključen

Istra - Hajduk
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
09.03.2014.
u 21:18

Bez obzira na već tradiocionalno uvjerljiv posjed lopte Hajduk se nije iskazao u završnici

U Puli je prekinut niz Hajdukovih pobjeda, Istra je s "bijelima" odigrala 1:1 (1:1), momčad Igora Pamića pokazala se još jednom kao izuzetno neugodan rival za Splićane. Ode Dinamo na osam bodova prednosti, ovih 1:1 može se gledati kao posrtaj Hajduka u utrci za prvaka.

Bez obzira na već tradicionalno uvjerljiv posjed lopte Hajduk se nije iskazao u završnici. Malo je puta u prvom poluvremenu ugrozio vrata Lovrića. Kako je to veću uobičajeno u drugom dijelu sezone najopasniji je bio Anton Maglica. Najprije je u 6. minuti, nakon krasnog ubačaja Andrijaševića, glavom pogodio za 1:0 da bi nešto kasnije vratar Istre Lovrić krajnjim naporom zaustavio njegov udarac.

Istra je poravnala u 42. minuti. Nižić (ziheraški potez Igora Tudora, stoper na beka, a bek Mikanović na klupi) je startao na Batarela, sudac Fran Jović bio je par metara udaljen i odmah je pokazao na bijelu točku. Bit će rasprava o tom jedanaestercu, kontakta Nižića i Batarela je bilo, ali znate onu priču o intenzitetu...

Havojić je bio precizan s bijele točke, pogodio je za 1:1. Izvođenju jedanaesterca prethodila je petminutna stanka. Naime, u toj akciji sudarili su se Bradarić i vratar Stipica. Na kraju su obojica morali iz igre. Bradarić je izašao odmah, njegov gležanj djelovao je dosta bolno, a Stipici je nastradao nos. Ostao je na vratima par minuta, ali oteklina i krvarenje nisu prestajali, pa je sam pozvao Jovića i kazao da ne može više. Tako je Igor Tudor na isteku prvog dijela ostao bez dva važna igrača, a na vrata je morao debitant, junior Fabijan Tomić, koji je u statusu trećeg vratara Hajduka. Kalinić je odavno ozlijeđen, sada je nastradao i Stipica. Trener vratara Sandro Tomić, koji je nedavno zamijenio Tomislava Rogića Tumbu, dočekao je Stipicu dok je izlazio s travnjaka, dao mu podršku, ali i posljednje upute svom sinu Fabijanu.  

Jović je očito imao grižnju savjesti zbog tog jedanaesterca, da je drugačije onda bi dvoboj Tomića i Radonjića u 58. minuti, kada je vratar bijelih rukom srušio Istrinog napadača, okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Dvije minute kasnije Pašalić je s pet metara, ubacio mu je Maglica, promašio pobjedu. Bila je to situacija, koju je teže bilo promašiti nego pogoditi. U 65. minuti zbog prigovora Jović je isključio Igora Tudora, koji je dobio svog zaštitara i s tribina pratio ostatak utakmice. Hajduk je u tim trenucima visio, Jo i Radonjić su promašivali loptu u petercu bijelih. Tomić se proslavio u 82. minuti kada je skinuo udarac Batarela s par metara, praktički je spasio Hajduk od poraza. Hajduk je igrao s neuobičajeno puno dugih lopti, koje su bile lak plijen za obranu Istre.

>>Lokomotiva doživjela treći poraz zaredom, Zadar slavio na Maksimiru

Ključne riječi

Komentara 5

B2
bokida 2
21:28 09.03.2014.

Na kraju nije zaslužio pobijedu. Tudor mora biti džentlamen i priznati da je sudac ipak napravio više grešaka na račun Istre, dok su njegovi dečki mislili da će pobijeda doći sama od sebe. Današnja igra ipak nije pobijednička

Avatar mohito
mohito
22:55 09.03.2014.

sve je posljedica umjetno napravljene euforije - ali kad se analizira par zadnjih tekmi koje je hajduk dobil onda se vidi da se protiv splita provukal, da ga je dragovoljac potpuno nadigral uprvom poluvremenu i promasil par zicera, a danas je istra bila bar ravnopravna ak ne i bolja jer je promasila par zicera vise od hajduka…jedino je hajduk protiv belupa dominiral (makar je i na toj tekmi dal bar jedan gol iz zaledja, ali vidli smo i protiv dinama da je belupo stvarno jadna ekipa) i na tom su napravili euforiju - sta se sudjenja tice, ak je onaj prvi penal "dvojben" (a hajduku je svaki penal protiv njih izmisljen) onda je onaj nedosudjeni bil 100% cisti penal…sve u svemu, istra je zasluzila barem bod..

1K
100%kaj
22:03 09.03.2014.

Neznam zašto novinar sumnja u sudca. Ako je za koga navlačio onsda je to više za hajduk. Mislim da je ovim rezultatom najviše profitirala Rijeka koja sada ima šadrugo mjesto što bi bio jiš jedan korak naprijed za nju. Čini mi se da će sljedečih par sezona Rijeka prijetiti Dinamu za naslov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije