REAL U FINALU

U sto godina španjolskog kupa samo Casillas nije primio gol

'Real Madrid goalkeeper Iker Casillas stands dejected. Photo: Press Association/Pixsell'
12.02.2014.
u 17:55

- Kraljev kup nam je vjerojatno najmanje važno natjecanje. Puno nam je važnije prvenstvo i Liga prvaka - kazao je Realov trener Carlo Anccelotti.

Vatreno je bilo na Vicente Calderonu. U srazu ljutih gradskih rivala Real je slavio i u uzvratnoj utakmici polufinala Kraljeva kupa (2:0). Oba pogotka postigao je Cristiano Ronaldo, i to već nakon 16 minuta. Dvaput je Portugalac bio strijelac s bijele točke (7. i 16. minuta). S ukupnih 5:0 Real je rutinski izborio finale.

A kolika je mržnja Atleticovih navijača prema Cristianu pokazalo se na kraju prvog poluvremena kada ga je jedan navijač pogodio upaljačem u glavu dok je Portugalac na izlasku s travnjaka ugodno ćaskao sa suigračem Sergijem Ramosom. Ronaldo se odmah srušio na pod, pružena mu je liječnička pomoć i nastavio je utakmicu, no zamijenjen je u drugom poluvremenu.

Izgrednik uhićen

U Atleticu su se odmah ogradili od tog čina, istaknuvši kako je izgrednik uhićen. A navijači Atletica podivljali su kada je Cristiano krajem prvog poluvremena u jednom visokom skoku ozlijedio domaćeg dečka Javiera Manquilla. Atleticov je veznjak, od siline dvoboja s Cristianom, nakon salta pao na glavu.

Ronaldo je do sada postigao 34 pogotka ove sezone, a Marca o Realovu gostovanju piše kao o “teroru na Calderonu”. U finalu kupa Ronaldo je i ove godine poželio Barcelonu. Jer, baš je tako počela njegova priča u Madridu. Prvi trofej mu je bio Kraljev kup, a u finalu je Real pobijedio Barcelonu, a Cristiano je zabio.

Ancelotti: Kup nije važan

- Kraljev kup nam je vjerojatno najmanje važno natjecanje. Puno nam je važnije prvenstvo i Liga prvaka - kazao je Realov trener Carlo Anccelotti.

Real je tako postao tek treća momčad u povijesti Kraljeva kupa koja je do finala došla a da nije primila pogodak. Prethodno je to uspjelo samo Barceloni (1912.) i Athleticu iz Bilbaa (1916.). U osam utakmica Kraljeva kupa Casillas nije nijednom morao vaditi loptu iz vlastite mreže, dok je u šest susreta Lige prvaka to morao činiti pet puta,

Zanimljivo, Casillas je u karijeri branio 26 puta protiv Atletica iz Madrida u svim natjecanjima, a Real pritom nije nijednom pobijeđen. Kraljevski klub slavio je u 20 utakmica, dok je šest završeno neodlučeno. Luka Modrić igrao je do 67. minute kada je zamijenjen.

Zadnjih tjedana Luka je najčešće jedan od najboljih Realovih igrača. Protiv Atletica nije baš igrao posebno blistavo, no jasno je da Ancelotti ne može zamisliti taktičku varijantu bez našeg veznjaka.

>> Real s ukupnom pobjedom 5:0 protiv Atletica ušao u finale!

Komentara 3

DH
dh41400
20:11 12.02.2014.

"Protiv Atletica nije baš igrao posebno blistavo" Radio je točno ono što je trebao, čuvao loptu i trošio vrijeme, jer je bilo apsolutno nepotrebno ulaziti u nekakve duele, s obzirom na vodstvo od 3:0 iz prve tekme (te vrlo uzburkaneane strasti na terenu). Zapravo Modrić nije niti trebao igrati (odmor), ali ga je trener uvrstio jer nije bio siguran koliko će Atletico biti agresivan u ovom uzvratu, a kada je vidio stanje, bolje rečeno, nemoć protivnika, povukao ga je s terena zbog poštede.

GO
golo
18:32 12.02.2014.

najmaje vazno natjecanje, kakav komentar, za 5

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije