Večeras osmina finala

Vraća se Liga prvaka! Sraz dvije najefikasnije momčadi lige

Lionel Messi
Foto: Reuters (Ilustracija)
18.02.2014.
u 11:47

– Ne bojimo ih se! Vrijeme je da pokažemo Europi koliko smo dobri. I to ćemo demonstrirati upravo na Barci

Kao što su Metallica ili Guns ‘n’ Roses bile predgrupe na koncertima Rolling Stonesa, tako će Liga prvaka biti uvod u ovogodišnju nogometnu ekstazu. Leo Messi, Neymar i Gerard Piqué bi u različitim dresovima trebali voditi glavnu riječ na SP-u u Brazilu, no dotad ih čekaju – zajedničke obaveze. U Ligi prvaka prva im je ovogodišnja obveza put u Manchester gdje večeras igraju prvu utakmicu osmine finala s domaćinom Cityjem.

“Stigli su i izgledaju strogo poslovno!”, javljali su uplašeni britanski reporteri kraj kojih su se Messi i društvo na aerodromu prošetali u trenirkama i s rukama u džepovima, što baš i nije izgledalo poslovno.

Pellegrini: Boje nas se!

Zašto ih se boje, jasno je. City je u dva navrata zapeo preskačući iz skupine u osminu finala Lige prvaka, a sada kada se tamo plasirao dočekao ga je vrlo visok zid, vjerojatno i najviši.

– Ne bojimo ih se! Vrijeme je da pokažemo Europi koliko smo dobri. I to ćemo demonstrirati upravo na Barci – kaže trener Cityja Manuel Pellegrini.

Zanimljivo je da to govori čovjek koji ima katastrofalan omjer s Barcom. Kao trener Villarreala, Reala i Malage igrao je s Barcom 22 puta i uspio samo četiri puta pobijediti, uz četiri remija i čak 14 poraza. Statistika je porazna – 18 posto pobjeda.

– Oni se nas boje! – dolijeva ulje na vatru Pellegrini koji je ohrabren pobjedom nad Mourinhovim Chelseajem (2:0) u FA kupu. Edina Džeku muči ozljeda zgloba i teško da će igrati, a neće biti ni Matije Nastasića.

U Cityju je ljepše

Yaya Touré je jedini nastupao za oba kluba, a s Barcom je u tri godine osvojio baš sve trofeje. Dakako, i Ligu prvaka 2009. godine.

– Barca ima iskustvo i psihičku snagu, no i mi želimo postati velika riba – kaže Toure.

– U Barci sam bio limitiran. Posao mi je tamo bio organizirati i zaustaviti igru. Sve se vrtjelo oko toga da trebam biti koncentriran. A sada mogu uskočiti i u napad. Više volim igrati u Engleskoj – dodaje Toure, uz kojeg će igrati Fernandes, a oporaviti se nije uspio Messijev prijatelj, argentinski napadač Sergio Agüero. Večeras se susreću momčadi koje imaju najubojitije napade. City je ove sezone zabio najviše golova (117), a Messi, Neymar i društvo ipak manje (111). Da ih spojimo, dobili bismo BarCity i nevjerojatnih 228 golova ove sezone. Katalonci u LP-u 70 posto vremena drže loptu, a stižu razigrani, za vikend su pobijedili Rayo Vallecano sa 6:0.

– Neće to biti šetnja – realan je Neymar.

I dok se društvo priprema za titule, njihovi stari znanci iz Manchester Uniteda su u Dubaiju na kratkim pripremama. Kupaju se i opuštaju, a na plaži im se pridružio i – Maradona. Za koga će navijati večeras? U to nema sumnje...

Komentara 2

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
12:08 18.02.2014.

Vraća se Liga prvaka ali cijela Slovenija se veseli povratka Tine Maze sa Olimpijade sa dvije zlatne medalje I preostale ekipe koja donosi još dodatne četiri medalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije