HOKEJAŠKI TURNIR

Rusi u šoku! Finska ih izbacila u četvrtfinalu

Rusija - Finska
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
19.02.2014.
u 16:33

Rusi su puno očekivali od ovog turnira, Igre u Sočiju su trebale završiti osvajanjem zlatne medalje, no drugi put zaredom ostaju bez polufinala.

Šok i nevjerica u Rusiji, za njih Igre u Sočiju više nemaju prevelikog smisla. Naime, hokejaši su im šokantno ispali već u četvrtfinalu, bolji od njih s 3:1 bili su Finci.

Za Ruse je sve krenulo sjajno, jer Kovaljčuk je u 8. minuti zabio za vodstvo. No, samo dvije minute kasnije Aaltonen je driblingom ismijao Nikulina i izjednačio. Potom je najstariji hokejaš u Sočiju, 43-godišnji Finac Selanne, zabio na dodavanje Granlunda. Zanimljivo, dok je Selanne igrao na Igrama 1992., njegov asistent nije se ni rodio! Kod trećeg gola samo su zamijenili uloge, a tih 3:1 u 25. minuti ostalo je do kraja utakmice. Najbolje je utakmicu opisao ruski bek Anton Belov:

– Finska ima momčad, a mi pojedince. Od momčadske igre nismo pokazali ništa.

S njim se složio i velika zvijezda Ovječkin, koji na turniru nije pokazao gotovo ništa.

– Osim starta utakmice sve drugo bilo je katastrofalno, napravili smo toliko puno pogrešaka. Emocije? Trenutačno ih uopće nemam – rekao je nakon poraza zvijezda Rusije Ovječkin.

Zanimljivo, taj isti Ovječkin prije Igara je izjavio:

– Uložili smo 50 milijardi dolara u Igre, toliko vrijedi naše zlato.

Svoje zemljake nisu rastužili Slovenci, unatoč 0:5 porazu protiv Švedske. Kopitar, Kristan i društvo sjajno su se držali u prve dvije trećine, a onda su u zadnjoj primili četiri gola.

Kanada se pak dugo mučila protiv Letonije, za konačnih 2:1 zabio je Weber u 54. minuti. No omjer udaraca prema golu bio je za četvrtfinale pomalo nestvarnih 57-16! Za Kanadu, naravno.

Najuvjerljiviju igru su pokazali Amerikanci, koji su s 5:2 pobijedili Čehe.

U polufinalu u petak tako će igrati Švedska – Finska, te SAD – Kanada.

>> Rusija, Češka i Latvija u četvrtfinalu olimpijskog turnira

Komentara 7

IR
.Iran
18:09 19.02.2014.

Krasnaya hovnaya odyebhaja

FU
FULL
17:13 19.02.2014.

Dogodilo se upravo ono što sam i očekivao da će se i dogoditi a to je eliminacija Rusije. Finci su racionalnom igrom i svojom "klasičnom" filozofijom poimanja hokeja pobijedili potpuno zasluženo i to iz nekoliko razloga: prvi i osnovni razlog je u elastičnosti i razumskoj igri koja se potkrepljuje kolektivnom odgovornošću koja se sastoji u tom da su uvijek koncentrirani na svog igrača kojeg pokrivaju do maximuma i zbog toga su u refleksu i pozicija svakog igrača prema svom golu je svela poziciju udarca Rusa prema svom golmanu na minimum, a kao drugi razlog je u tom, što su pak uvijek "gurali od sebe a ne pod sebe" s tim su dobili poziciju minimuma gubljenja paka i pozicije obrane od Rusa su sveli na minimum zajedno s ozljedama a uvijek su aktivno pritiskali gol iz kontri ruskog golmana, uostalom iz takvih daljnjih razvoja pozicija su i postizali golove uz individualne vrline. To je tako kod momčadi koje misle svojom glavicom, kako individualno tako i kolektivno, a kad je potkrepljeno i tehnikom onda je užitak za gledanje. S ovim ne umanjujem poraz Rusa ili pobjedu Finaca, ali velike zvijezde ne znače odmah i "zasluženo zlato"!? Šteta što sad Finci moraju igrati protiv Šveđana za finale, ljepše bi bilo da oboje razmjene znanje protiv S. Amerike i tad bi finale bilo potpuno zasluženo s obje strane. Fincima sad predstoji puno jači protivnik ( Šveđani) koji su puno kompozitniji od Rusa u svim elementima igre i bit će jako interesantno pratiti taj dvoboj, još jedna poslastica iz nekoliko kuteva i rješenja s obzirom na kretanje rezultata. To bi tek mogao biti produžetak!!.....Žao mi je Slovenaca u visokom porazu ali oni su postigli sve zasluženo i odgovorno i ne može im se ništa zamjeriti; ponosni se možete vratiti u deželu!!

IR
irani.
18:43 19.02.2014.

Zasto bi bili u soku? Zato sto su povjerovali u vlastitu propaganda i bajke za vesele muzike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije