NA PRAVOM PUTU

Blanka započela s pripremama: Irska je bila krucijalna

Blanka Vlašić
PA/Pixsell
06.11.2013.
u 13:16

Nigdje mi se ne žuri, moram ispoštovati svaki korak rahbilitacije. Za sada sam jako zadovoljna s razvojem situacije - rekla je Blanka Vlašić.

Nakon sedmodnevnog boravka u klinici za rehabilitaciju i prevenciju od sportskih ozljeda u Irskoj, Carlow, gdje se o njenom zglobu i tetivi brinuo Anthony 'Star' Geoghegan i njegov stručni tim, Blanka je od ponedjeljka startala s pripremama za iduću godinu s osmjehom na licu:

- Odlazak u Irsku je bio krucijalan korak za moj oporavak. Nakon inicijalnog pregleda, na ultrazvuku su se jasno vidjelo mnoštvo kalcifikata nastalih poslije operacije koje su smetale tetivi da se potpuno oporavi. Star ih je uklonio tzv. ultrauzvučnom šok terapijom ('shock wave'), te me uputio u ispravne vježbe rehabilitacije kojima ću dovesti tetivu i list lijeve noge u prijašnje stanje. Iz terapije u terapiju sam se osjećala bolje i osjećam kako mi je tetiva napokon 'prodisala'. Već nakon prvih treninga nisam osjećala uobičajene bolne posljedice, što mi je jasan pokazatelj da sam napokon na pravom putu. Još uvijek me čeka puno posla i strpljivosti, ali sada sve podnosim s osmjehom.

Star surađuje s mnogim atletičarima, između ostalog i s Davidom Oliverom, kojeg je nakon dvogodišnje ozljede Ahilove tetive 'vratio u život', te je na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Moskvi osvojio zlatnu medalju.

- Stara sam upoznala još ljetos u Parizu i od tada smo u kontaktu. Nakon sezone smo se dogovorili da će doći u Split. Međutim, njegov boravak je trajao samo jedan dan budući da me, nakon pregleda, savjetovao da odmah idemo kod njega u Irsku i što prije započnemo s tretmanima.

Blanka još ne razmišlja o datumu povratka:

- Idući pregled u Irskoj je za tri tjedna. Nigdje mi se ne žuri, moram ispoštovati svaki korak rahbilitacije. Za sada sam jako zadovoljna s razvojem situacije.

>> Blanka: Okrenula sam se Bogu, ali to nije za trač rubrike

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije