PRIOPĆENJE MZOS-a

'Ponašanje Čopa je neodgovorno i zabrinjavajuće, njegove izjave su dezinformacija i manipulacija'

josip čop
03.03.2014.
u 18:05

- Ponašanje glavnog tajnika i njegove današnje izjave ocjenjujemo neodgovornim i zabrinjavajućim. Ističemo kako one predstavljaju grubu dezinformaciju i manipulaciju i sportskim savezima i sportskom javnošću - stoji u priopćenju MZOS-a.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop izjavio je danas kako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za 2013. i dva mjeseca 2014. godine nije HOO-u isplatilo 30 milijuna kuna.

Iz Ministarstva su se odmah oglasili na, kako kažu, dramatičan apel Josipa Čopa, a njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

'Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta HOO-u  je u 2013. godini doznačilo ukupan iznos koji je HOO  za prošlu godinu planirao u Programu javnih potreba sporta državne razine. Ističemo kako su tijekom 2013. godine uvedeni kontrolni mehanizmi u skladu s odgovornošću ministra za zakonito, namjensko i svrhovito korištenje proračunskih sredstava prema Zakonu o fiskalnoj odgovornosti. Sve sljedeće doznake ovise, dakle, o transparentnom izvještavanju o utrošenim sredstvima koje je Ministarstvo precizno utvrdilo. Niti u jednom trenutku Ministarstvo nije dovelo u pitanje financiranje sporta i sportaša, već je, naprotiv, ukazalo da troškove koji se ne odnose na sport i sportaše treba svesti na najmanju moguću mjeru kako bi se sredstva ostvarena iz igara na sreću utrošila za svrhe za koje su i namijenjena.

Prema tome, ponašanje glavnog tajnika i njegove današnje izjave ocjenjujemo neodgovornim i zabrinjavajućim. Ističemo kako one predstavljaju grubu dezinformaciju i manipulaciju i sportskim savezima i sportskom javnošću.

S poštovanjem, Ured za odnose s javnošću Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta'

Komentara 2

MO
mojazemlja
18:26 03.03.2014.

Samo u Hrvatskoj! Tajnik Josip Čop ima plaću od 45.338 kuna bruto, odnosno 20.094 kune neto. Čop ima četvero pomoćnika - Roberta Gojevića, Sinišu Krajača, Biserku Vrbek i Ranka Ćatkovića. Svaki od njih mjesečno prima plaću od 14.249 kuna neto

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:58 05.03.2014.

Čop je bahati .... muljator.... i sam sebi svrha. Nadam se da će napokon neki športski USKOK ući u te odbore i vidjeti gdje je lova iz proračuna... ali i drugih izvora....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije