Za budućnost grada

Josipović pomogao u skupljanju novca za stipendije Vukovaraca

Josipović Vukovar
Goran Ferbezar/PIXSELL
17.11.2012.
u 22:30

– Vukovar ima priliku da postane šampion suživota, pomirbe i napretka. Za takav cilj nema boljeg alata od ulaganja u budućnost, ulaganja u ljude i njihovo obrazovanje - rekao je Josipović.

Pod visokim pokroviteljstvo predsjednika RH Ive Josipovića danas je u velikoj dvorani Dvorca Eltz u Vukovaru održana humanitarna večera pod nazivom Za akademsku budućnost Vukovara. Čelnici Vukovara, koji su i inicirali održavanje večere, na ovaj način žele osigurati sredstva za stipendije namijenjene studentima iz Vukovara.

– Vukovar ima priliku da postane šampion suživota, pomirbe i napretka. Za takav cilj nema boljeg alata od ulaganja u budućnost, ulaganja u ljude i njihovo obrazovanje - rekao je Josipović obraćajući se okupljenim gostima. Među brojnim okupljenim gostima bio je i Nenad Stazić kao izaslanik predsjednika Sabora Josipa Leke.

"Svi se trebamo okrenuti budućnosti"

On je ponavljajući riječi generala Ante Gotovine da je rat završen i da se svi zajedno trebamo okrenuti budućnosti rekao i kako 21 godinu poslije ratne tragedije Vukovara nikad nitko više na ovim prostorima neće osvajati puškom niti će biti samim tim potrebno oružje da bi se oslobodili.

– Neće se više nitko oslobađati oružjem nego samo znanjem i obrazovanjem. Samo čovjek koji je obrazovan istinski je slobodan čovjek - poručio je Stazić. Na humanitarnoj večeri okupilo se 186 osoba iz cijele Hrvatske među kojima je bilo političara, gospodarstvenika, saborskih zastupnika, ministara, veleposlanik, predstavnika osiguravajućih kuća, banaka, poznatih tvrtki…

"Svi studenti dobili stipendije"

Među okupljenima su bili i Luisa Vinton, stalna predstavnica UNDP-a u RH, i šef Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren. Svi oni su svojim prisustvom na večeri kao i donacijama prikupili dio sredstava potrebnih za stipendiranje vukovarskih studenata u ovoj akademskoj godini. Prema podacima iz gradske uprave za ovu godinu zahtjeve za stipendije podnijelo je 180 studenata za što je potrebno osigurati oko 3,5 milijuna kuna.

– Od kako sam gradonačelnik Vukovara svi studenti koji su podnijeli zahtjev za stipendiranje stipendije su i dobili. Dio je osiguravan kroz akciju Solidarnost za Vukovar od raznih tvrtki, gradova i općina a dio iz gradskoga proračuna - rekao je Sabo. Dodao je kako je na ovu zamisao došao razmišljajući kako prosječna vukovarska obitelj sa plaćom od 3.500 kuna može financirati školovanje svoje djece.

– Takvim obiteljima jedino je bilo preostati odustati od školovanja svoje djece. Zato smo u gradskoj upravi odlučili da svi Vukovarci koji podnesu zahtjev za stipendiranje stipendije i dobiju. Isto tako vukovarski srednjoškolci i studenti imaju besplatan prijevoz na području Vukovarsko – srijemske i Osječko – baranjske županije - rekao je Sabo zahvaljujući svima koji su do sada pomagali ovu akciju kao i one koji će to činiti i ubuduće. Večeras je otvoren i poseban telefon za sve građane koji i pozivom na broj 060 90 81 mogu pomoći lakšoj realizaciji akcije. Ovaj broj će biti otvoren do 20. studenog. Pozivom na ovaj broj akciji za akademsku budućnost Vukovara donira se 6,25 kuna sa PDV-om.

>>Josipović u Vukovaru: Reakcije iz Srbije nisu bitne

Komentara 1

VE
Vexans
08:28 18.11.2012.

Bravo bravo predsjedniće! Još nam odzvanjaju u glavi silne pritužbe na račun g.Josipovića poradi njegovog načina komuniciranja s predsjednikom Srbije g. Tadićem.Gotovo smo svi smatrali da nije u redu ta"visoka diplomacija" prema predstavniku zemlje napadaća i radikala u kategorizaciji Oluje ! Naime.g.Tadić je nazvao Oluju "genocidnom akciojom".Sada se stvari naglo razbistruju.I predsjednik Tuđman,nešto više predsjednik Mesić, a Najviše predsjednik Josipović odigraše dugu i kompleksnu"partiju pokera" ,usprkos hrvatskom javnom mjenju,sporim i inertnim vanskopolitičkim procesima...i "fleš! se otvorio prekjučer! Hrvatska je slobodna!Sada,demokratski svijet očekuje "dobru godinu" ! Na svima nama je da domaćinski koristimo tu slobodu,konstruktivno i praštajući drugima a svoje grijehove sankcionirati, brzo i bez kalkulacija!Sada ne moramo čekati sazrijevanje vremena(kao što je morao čekati g.Josipović!!)..možemo odmah biti čisti i iskreni i prema sebi a posebno prema srpskoj zajednici.Hrvatska ima mandat biti svima najbolja mater.Ovo je sada NOVA HRVATSKA,slobodna da pogleda svakoj istini u oči!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije