Analiza poslovanja

Ladonja traži hitnu raspravu o poslovanju pulske bolnice

Plinio Cuccurin
Duško Marušić/Pixsell
20.09.2011.
u 13:22

Cuccurin ističe kako kvalitetu zdravstvene ustanove čine zdravstveni kadrovi i organizacija poslovanja, a tek potom prostorni uvjeti

Nezavisni vijećnici Ladonje istarskoj Županijskoj skupštini u hitnu proceduru upućuju zaključak o izradi analize zdravstvenih, ekonomskih i organizacijskih aspekata poslovanja Opće bolnice Pula. Ako se podaci o nepravilnostima u poslovanju koje je tijekom nadzora utvrdio HZZO pokažu točnima, zatražit ćemo smjenu Upravnog vijeća i ravnatelja, kazao je danas u Puli Plinio Cuccurin, predsjednik Ladonje. Predloženim zaključkom od župana Jakovčića traže da naloži Upravnom vijeću pulske bolnice provedbu sveobuhvatne analize rada i poslovanja bolnice, uključujući i studiju izvedivosti nove bolnice, tragom kojih bi se poduzele mjere za ostvarivanje pravodobne i kvalitetne zdravstvene zaštite stanovnika Istarske županije kao i optimalnog poslovanja pulske bolnice. Cuccurin ističe kako kvalitetu zdravstvene ustanove čine zdravstveni kadrovi i organizacija poslovanja, a tek potom prostorni uvjeti. Podsjetio je da se na Županijskoj skupštini o stanju u pulskoj bolnici trebalo raspravljati još u lipnju, ali se to nije poštovalo. Nije bilo rasprave o kvaliteti zdravstva u Istri ni prije dvije godine, dodao je Cuccurin.

– Kada sam nedavno na HTV-u iznio podatke o nepravilnostima u poslovanju bolnice, član Upravnog vijeća Boris Miletić rekao je da lažem, a sada svjedočimo podnošenju kaznenih prijava protiv ravnatelja – kazao je Cuccurin. Ponovio je kako vijećnici Ladonje nisu protiv gradnje nove bolnice, nego prvenstveno za hitno poboljšanje kvalitete liječenja kao i za odgovorno i zakonito trošenje javnog novca. Pozivajući se na HZZO-ove rezultate nadzora u pulskoj bolnici Cuccurin je izdvojio nekoliko podataka, pa je tako, ističe, pokrivenost javne nabave natječajima 41 posto, dok ravnatelj priznaje 15 posto mimo javne nabave, zaposlenih je 246 više od propisanog broja po krevetu, udio nezdravstvenih radnika od 28,8 posto najviši je u Hrvatskoj, pojedinim dobavljačima plaćaju se predujmovi protivno zakonu, ravnatelj i pomoćnici primaju nezakonit dodatak na plaću. Cuccurin je upozorio i na duge liste čekanja, pa se tako, dodao je, na hitnom prijmu čeka i nekoliko sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije