Vodni val

Nabujala Sava neće zaprijetiti Slavonskom Brodu i Županji

vodostaj
20.09.2010.
u 16:38

- Poduzeli smo sve da ga kroz novogradiški, slavonskobrodski i županjski kraj vodni val "provučemo" bez posljedica – kaže Davorin Piha.

Vodnogospodarski stručnjaci na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške spremni dočekuju nailazak vodnog vala na Savi. Svi su na oprezu, ali ističu da problema ne bi trebalo biti unatoč činjenici da kod Mačkovca na novogradiškom dijelu Save vodostaj raste oko 10 centimetara na sat.

– Savom nam stiže 3200 kubika vode u sekundi i takvu količinu vode u svakom slučaju moramo respektirati. U razgovoru s našim kolegama u gornjem toku dogovoreno je da se u Lonjsko polje propusti između 700 i 800 milijuna kubika vode i na taj način za kraće vrijeme rastereti Savin donji tok. Bez obzira na sve, poduzeli smo sve da ga kroz novogradiški, slavonskobrodski i županjski kraj vodni val "provučemo" bez posljedica – kaže Davorin Piha, voditelj Vodno-gospodarske ispostave Brodska Posavina.

Vodostaj Save kod Broda jučer je bio oko 200 cm, očekuju porast za najviše pet metara. Kako se redovito stanje obrane od poplave uvodi kod 750 cm, a i lateralni su kanali u režimu niskog vodostaja, opasnost od poplava ne prijeti ni zaobalju.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krilnik2
20:10 20.09.2010.

EUJanez je napisao/la: Ćim ta prokleta voda jednom izađe iz struge onda se to nemre nikako zaustaviti... I stravično izgleda kada posle tih poplava uspiješ izbaciti tu vodo iz kuče ili nekog drugog objekta..Sve smrdi, sve mokro i grozno /************************/ Smrdi tvoja dezela i bez popleve.

OB
-obrisani-
18:23 20.09.2010.

Ćim ta prokleta voda jednom izađe iz struge onda se to nemre nikako zaustaviti... I stravično izgleda kada posle tih poplava uspiješ izbaciti tu vodo iz kuče ili nekog drugog objekta..Sve smrdi, sve mokro i grozno..I treba bar mjesec dana toplog vremena da se bar donekle materijal osuši ali jasno nikada kuča nije više ista..Imam iskustva sa tim i moram reči da je ta nemoč uz tu ogromnu vodu strašna..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije