biskup škvorčević:

'Neprirodan je pristup koji se zauzima za istospolne zajednice'

krštenje (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/4
30.12.2012.
u 22:01

Na blagdan Sv. Obitelji u katedrali je kršteno deveto dijete obitelji Černušak

Na današnji blagdan Sv. Obitelji požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je misno slavlje u katedrali i tom prigodom krstio Nikolu, deveto dijete obitelji Roberta i Jasne Černušak te Rafaela, četvrto dijete Branka i Marte Glasnović. U pozdravu biskup je izrazio radost što upravo na ovaj blagdan može krstiti deveto dijete obitelji Černušak a četvrto obitelji Glasnović, koje svojom vjernošću i opredjeljenjem za život predstavljaju čvrsti temelj hrvatske sadašnjosti i budućnosti.

Istaknuo je da je to veoma značajno jer smo svjedoci obezvrjeđivanja braka i obitelji u našem društvu. U propovijedi biskup je na temelju biblijskih čitanja približio vjernicima određena aktualna pitanja braka i obitelji. Istaknuo je kako se u njima susrećemo s naravnim pristupom da je brak zajedništvo muškarca i žene čija se ljubav očituje u prihvaćanju dara života. Dodao je kako nam taj primjer među ostalim svjedoči da je čovjek silno velik kad surađuje s Bogom u začeću i rođenju novog ljudskog bića, od kojeg nema nešto veće na zemlji, te da je u tom i veliko dostojanstvo bračnih drugova.

– Neprirodan je pristup koji se zauzima za istospolne zajednice ili kad brak između muškarca i žene isključuje rađanje – istaknuo je biskup te pozvao vjernike da s većom uvjerljivošću u našem društvu svjedoče Božju istinu o braku i obitelji. Zahvalio je Obitelji Černušak i Glasnović što upravo tako nastoje živjeti i - ne osvrćući se što će tko od ljudi reći - žive vjernost u braku i primaju brojnu djecu.

>> "Budimo duhovno i materijalno solidarni s najpotrebitijima"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije