šesta ovaj mjesec

Nova pljačka u Zagrebu: Naoružan opljačkao PBZ-ovu poslovnicu

pbz,policija (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
24.05.2012.
u 19:45

Banka u Ulici Hrvoja Macanovića 27 opljačkana je samo nekoliko minuta prije zatvaranja

Oružana pljačka poslovnice Privredne banke dogodila se u četvrtak poslijepodne samo nekoliko minuta prije zatvaranja na zagrebačkom Jarunu.

Nepoznati je počinitelj u 18.53 sati maskiran ušao u PBZ-ovu poslovnicu u Ulici Hrvoja Macanovića 27 te uz prijetnju pištoljem otuđio zasad nepoznat novčani iznos.

Kako se kasnije pokazalo, pljačkaš se sakrio u stan na Laništu, odakle je uz pucnjavu pobjegao policiji da bi na kraju bio uhićen nedaleko od Zagreba.

Ovo je inače već šesta pljačka banke ovog mjeseca u Zagrebu. U srijedu ujutro, dan prije pljačke na Jarunu, maskirani i naoružani pljačkaš orobio je poslovnicu Splitske banke na drugom kraju grada, na Maksimirskoj cesti 55. Ukradeno je više desetaka tisuća kuna.

Prve četiri pljačke ovog mjeseca dogodile su se u razmaku od samo četiri dana. Prvo je 7. svibnja opljačkana poslovnica Zagrebačke banke na Vrbanima, iz koje je naoružani razbojnik odnio oko 30 tisuća kuna. Dan poslije opljačkane su dvije banke u razmaku od pola sata - iz Hypo banke na Zagrebačkom velesajmu odneseno je milijun kuna, dok se pljačkaš poslovnice Splitske banke u Vlaškoj ulici zadovoljio i s 5000 kuna. U četvrtoj pljački 10. svibnja iz poslovnice Privredne banke u Vukovarskoj ukradeno je pola milijuna kuna.

Komentara 11

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
20:21 24.05.2012.

Dok niko nije nastradao dobro je. Banke ionako gule građane do kože tako da je ovo - lopovi kradu od još većih lopova odnosno banaka...

ZE
zeitgeist..
21:19 24.05.2012.

Neka je uzeo banci. H*** ja svakoga tko pomogne muriji u ovakvim slučajevima kada nije opljačkana sirotinja i kada nitko nije nastradao.

MO
mozel
19:57 24.05.2012.

Pa nije to puno svaki dan samo po jedna banka,to moze biti zadovolavajuce ali nedaj boze da budu dnevno po pet ili sest banaka alo kada nije niko nastradao sve je dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije