Nevremena

Potonula brodica u Rogoznici, more poplavilo rive i konobe

pirovac (1)
Foto: Duško jaramaz/Pixsell
1/8
03.12.2010.
u 11:27

Pasara je jutros nađena na dnu mora u Rogoznici, a vatrogasci su intervenirali u Vodicama, Murteru, Šibeniku...

U Rogoznici, u mjesnoj luci, potonuo je noćas brod, pasara duga 5,9 metara, nakon što joj je puknuo sidreni konop zbog olujnog vjetra. Rogoznički lučki kapetan Ante Mijalić jutros u 7,20 sati dobio je dojavu o potonuću broda kojemu je vlasnik mještanin Ivo Županović.

Ubrzo su angažirani ronioci, vatrogasci i dizalica pa je brod izvađen iz mora. Iz spremnika goriva u more je istekla tek manja količina dizela pa okoliš nije onečišćen, rekli su u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Brod je izvučen na kopno oko 9.15 sati.

Inače, mnogi žitelji otoka Murtera, Vodica, Šibenika, Rogoznice, Pirovca i drugih mjesta jutros su imali velikih problema s poplavama podruma, konoba, stanova i riva. Voda je prodrla zbog neuobičajeno visoke razine mora.

Vatrogasci su morali intervenirati na brojnim mjestima. Razina mora jutros je počela lagano opadati.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
06:26 04.12.2010.

Je li to ona Rogoznica u kojoj je pašalićev rodijak nezakonito izgradio marinu za koju ne plaća koncesiju sukladnu okupiranom području? Ili je to u skladu s jahačicinom borbom protiv mita i korupcije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije