hristos se rodi

Pravoslavni Božić u Podunavlju prošao bez većih problema

isus,pravoslavlje
Duško Jaramaz/PIXSELL
07.01.2013.
u 13:51

U svim pravoslavnim crkvama u hrvatskom Podunavlju okupio se veliki broj vjernika

Tradicionalnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi te jutarnjim molitvama u crkvama danas pravoslavni vjernici proslavljaju Božić. U svim pravoslavnim crkvama u hrvatskom Podunavlju okupio se veliki broj vjernika koji su došli zajedno dočekati Božić. Na molitvama su čitane poslanice patrijarha SPC Irineja i episkopa Lukijana.

Vjernici Božić proslavljaju u krugu svojih obitelji a dan započinju zajedničkim objedom i lomljenjem božićne pogače. Prema starim narodnim običajima onaj tko u pogači pronađe novčić cijele godine imat će novaca. Sukladno crkvenim običajima dan ranije, na Badnjak, u crkvama su organizirane molitve i paljenje badnjaka.

I ove godine tijekom badnje večeri organizirane su vožnje automobilima okićenim badnjacima, vatrometi a čule su se i eksplozije brojnih petardi. Marijana Maja Barbarić, službenica za odnose sa javnošću u PU Vukovarsko – srijemske županije, kaže kako tijekom pravoslavnog Badnjaka i Božića nisu zabilježeni veći problemi.

– Bilo je nekoliko postupanja policije uzrokovanih najvećim dijelom radi alkohola - rekla je Barbarić.

>> Josipović uputio božićnu čestitku: Mir Božji, Hristos se rodi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije