županja

Sladorana će proizvesti 67,5 tisuća tona šećera

10.09.2013.
u 15:40

Sladorana je ugovorila proizvodnju za sljedeću godinu i otkupit će šećernu repu po cijeni od 300 kuna po toni što je nešto manje nego ove godine

Ovogodišnja 67. kampanja proizvodnje šećera u županjskoj Sladorani počinje 20. rujna i proizvest će 67,5 tisuća tona šećera, rekao je na danima polja šećerne repe što je održana u Jarmini, predsjednik Uprave Sladorane Županja Luka Burilović.

Dodao je kako je u sirovinskom području Sladorane proljetos šećerna repa posijana na površini od 8 200 hektara i prinos je 51 do 52 tone po hektaru što je bolje nego lani i bit će dovoljno da bi ispunili kvotu koju je županjska sladorana dobila za ovu godinu od EU nakon što je od 1. srpnja Hrvatska postala punopravna članica Unije.

Sladorana je ugovorila proizvodnju za sljedeću godinu i otkupit će šećernu repu po cijeni od 300 kuna po toni što je nešto manje nego ove godine, kada je kooperantima isplaćivano 340 kuna po toni. Smanjenje je objašnjeno nižim cijenama u svim poljoprivrednim kulturama u odnosu na ovu godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije