Do kraja tjedna

U Virovitičko-podravskoj županiji otvara se pet novoizgrađenih škola

Otvorenje nove škole, portal
Marija Lovrenc
02.09.2013.
u 14:40

U staroj školi bilo je lijepo, ali su se tresle stare klupe pa nismo mogli pisati dobro, a i ploča je bila sva izlizana i kreda je jako škripala. U novoj je školi je sve lijepo i uredno – istaknuli su učenici Sara Radmanić i Luka Kolendarić

Oko 1,2 milijuna kuna vrijednu novu područnu školu u Sv. Đurađu nedaleko od Virovitice te oko 835.000 kuna vrijednu novu područnu školu u Lukaču dobili su u ponedjeljak učenici iz ta dva mjesta, koji su dotrajale klupe, izlizane ploče i vlažne zidove zamijenili novim zgradama po europskim standardima. Virovitičko-podravska županija, u suradnji s gradovima i općinama te nadležnim Ministarstvom regionalnog razvitka, kao i sredstvima iz europskih fondova u posljednjih godinu dana izgradila je pet novih područnih škola.

– Ulaganje u obrazovanje je skupo, no više košta ako živimo u neznanju – istaknuo je uoči otvorenja škola u Lukaču i Sv. Đurađu župan Tomislav Tolušić, pojasnivši da je u posljednjih pet godina na području županije izgrađeno oko trideset škola i pet športskih školskih dvorana, investicija vrijedna više od stotinu milijuna kuna. U Lukaču nastavu u novoj školi pohađa osam učenika.

– U staroj školi bilo je lijepo, ali su se tresle stare klupe pa nismo mogli pisati dobro, a i ploča je bila sva izlizana i kreda je jako škripala. U novoj je školi je sve lijepo i uredno – istaknuli su učenici Sara Radmanić i Luka Kolendarić. Do kraja tjedna bit će otvorene i nove područne škole u Starogradačkom Marofu, Rogovcu te Novoj Jošavi.

>>U razredu samo pola Pleterničana, ostali dolaze iz raznih mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije