ništa od sanacije

Varaždinski Validus otišao u stečaj

'mka...zagreb.....08.07.2009.  Okrugli stol - milan horvat     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
Marko Lukunić/PIXSELL
19.07.2012.
u 18:22

Za stečajnog je upravitelja imenovan Nenad Homar iz Koprivnice, kojem vjerovnici u roku od 30 dana trebaju prijaviti svoja potraživanja.

Nad varaždinski Validusom, nekadašnjim članom Fima grupe Milana Horvata, Trgovački sud u Varaždinu u četvrtak je otvorio stečaj. Za stečajnog je upravitelja imenovan Nenad Homar iz Koprivnice, kojem vjerovnici u roku od 30 dana trebaju prijaviti svoja potraživanja.

Validus je dosad uspješno izbjegavao stečaj, iako su ga tražili brojni vjerovnici. Tako je bilo i u svibnju, kad je stečaj tražila Republika Hrvatska zbog Validusova poreznog duga od dvadesetak milijuna kuna. Validus je tada od Porezne uprave tražio otpis dijela dugovanja, a njihov zastupnik tvrdio je da se vode "konkretni poslovni kontakti radi sanacije tvrtke", no očito od toga svega nije bilo ništa.

Komentara 2

Avatar mohito
mohito
18:33 19.07.2012.

zanimljivo je kak su vlasnici tih sumljivih firmi koje su duzne svima i svakom uvijek nasmijani na slikama - ni traga niti jednoj bori od neprospavane noci...naravno jer je lova vec odavno premjestena na sigurno ili u neki novi biznis,, a stecaj rjesava sve brige prema radnicima i vjerovnicima....

KR
krka
11:52 20.07.2012.

Na slici pored lopine još fali Gazimir pošto su ortaci u mnogo mutnih firmi i još više mutnih poslova. U Hrvatskoj, da bi postao ugledan građanin mora biti lopina.Nikad, ni teoretski im nitko nebu zapljenil pokradenu imovinu. Kad će na red doći cbb koji je isto leglo lopina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije