traže koncesionara

Varkom će otpad u Brezje odlagati još 60 dana

'05.06.2009., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic otvario zadnju plohu za odlaganje otpada na Jakusevcu. Nakon sto se popuni novotvorena ploha prestaje odlaganje otpada na Jakusevcu. Photo: Antonio Br
'Antonio Bronic/Vecernji list'
12.07.2012.
u 15:48

Grad je inače, prema dogovoru s ministarstvom, raspisao natječaj kojim traži koncesionara za zbrinjavanje novonastalog otpada.

Varaždinsko komunalno poduzeće Varkom još će dva mjeseca moći odlagati otpad u Brezju. Kako su nam rekli u Ministarstvu zaštite okoliša, inspektorica zaštite okoliša ocijenila je da su ostvareni uvjeti za produženje odgode izvršenja rješenja za dodatnih 60 dana od dana primitka rješenja. Ocijenjeno je to na temelju zahtjeva Varkoma koji je dostavljen prije isteka odgode, “uz Varkomovo obrazloženje o dosad poduzetim aktivnostima na zbrinjavanju novonastalog komunalnog otpada na području grada Varaždina”.

Grad je, inače, prema dogovoru s ministarstvom, raspisao natječaj kojim traži koncesionara za zbrinjavanje novonastalog otpada. Miješani komunalni otpad koji Varkom svakodnevno skupi Varaždinu, izabrani koncesionar trebao bi preuzimati na lokaciji Motičnjak svaki dan osim nedjeljom. U Gradu se nadaju da će cijeli postupak biti okončan u najkraćem zakonskom roku te da će koncesionar vrlo skoro moći početi zbrinjavati otpad, što znači krajem kolovoza.

Komentara 2

KR
krka
19:30 12.07.2012.

Predugo Varkom dobiva taj maut i širi zagađenje podzemnih voda za dolazeće generacije. Pitam se /ko da neznam da tu ima prste Gazimir i klapa /kakvo je to ministarstvo da popušta masovnim trovačima podzemnih voda, ali bogme i nadzemno zagađivanje. Veli mi pajdaš profesor da je taj dio grada zagađen za 5 dolazečih generacija. Ono površinsko, raspadanje i smrad je nula kaj se događa pod zemljom. Samo da se tjera inat i samovolja pojedinaca. A, kaj se more, bedake su u gradsku vlast birali smo mi građani....

Avatar nekakav
nekakav
19:34 13.07.2012.

eto vam varaždina ko zagreba. sve nestaje, kopni. špancir bude najjadniji do sad. zašto? nekako se predugo čeka sudska trakavica habuša i patafte... ako je država i grad dali tolke milijune za zbrinjavanje otpada u tom pogonu, a sad ga se neće koristiti, netko mora odgovarati. ugovor je još uvijek na snazi. a zašto patafti ne daju da zbrinjava otpad iz slovenije, mađarske? još godinu dana, i u uniji smo. a onda je gotova priča. otpad iz drugih sredina može patafta tamo prepakiravati. a vi se gušite u smeću. inače, u poljani biškupečkoj bude odlagalište za grad varaždin. oni mislim nisu podržali habuša. jel to nazna? haha! valjda bude dobra berba grožđa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije