pomozite!

Vladimiru je tek pet mjeseci, a već je pet puta bio operiran

vladimir
Vedran Balen/VLM
21.07.2011.
u 19:03

Svi koji žele pomoći obitelji Marijanović mogu to učiniti uplatom novca na tekući račun broj 3220553697 u Zagrebačkoj banci

Samo želimo da nam se sinčić vrati kući. Od samog rođenja nije bio ni sat vremena majci na prsima. Nije poput ostale djece imao lijepi izlazak iz bolnice. I kršten je u bolnici, neposredno prije prve operacije. Mi nikad nismo čuli njegov plač – kažu Maja i Franjo Marijanović iz Čajkovaca kod Slavonskog Broda, roditelji petomjesečnog Vladimira rođenog bez ošita.

Vladimiru je dijagnosticirana urođena dijafragmalna ljevostrana hernija, zbog koje ne može normalno disati ni hraniti se pa je sve do prije nekoliko dana bio priključen na respirator. Veoma je malo djece koja se rode s tim poremećajem, a još je manje one koja prežive. Kada su ga odmah po rođenju, nakon dvostruke reanimacije, spremali na put za Zagreb, liječnici mu nisu davali ni jedan posto izgleda da će preživjeti. Ipak, za razliku od drugih beba koja u takvim okolnostima najčešće klonu, Vladimir je pokazao da ima jako srce i borio se za život. Do sada je već pet puta operiran, a lijevoga plućnog krila ima samo komadić.

– Sva hrana koju su liječnici pokušavali dati našoj bebi odlazila je u pluća. Stoga su mu u glavnu venu ugradili kateter preko kojeg su ga hranili. Svi su mu organi bili pomiješani pa su ih morali vaditi i preslagivati, a ugradili su mu i umjetnu dijafragmu – kaže majka Maja Marijanović.

Otac Franjo dodaje kako se Vladimir nedavno počeo micati, pa su ga skinuli s respiratora i ugradili mu kanilu kako bi mogao samostalno disati. Liječnici se nadaju da ga neće vraćati na respirator, iako su ga nakon prvog skidanja morali vratiti, jer se počeo gušiti.

Roditelji su očajni jer Vladimirov izlazak iz bolnice još nije na vidiku, a stalna putovanja u Zagreb postaju sve teži financijski teret. Franjo boluje od teškog oblika PTSP-a, Maja je nezaposlena, a imaju još četvero djece školske i predškolske dobi. Svi koji im žele pomoći mogu to učiniti uplatom novca na Franjin tekući račun broj 3220553697 u Zagrebačkoj banci.

Komentara 1

LU
lutomirski
14:03 26.07.2011.

Tragedija, nazalost nemozemo slati novac na neki racun koji ce drzava da pronevjeri ami nemamo nikakvu kontrolu, zasto to drzava ne finacira kad je tako velikodusna i humanitarno raspolozena ???????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije