omiljena tematika

Angelina Jolie režira film o bivšem ratnom zarobljeniku

angelina
Pixsell
19.12.2012.
u 11:33

Bit će to adaptacija bestselera Laure Hillenbrand "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption". Zamperini je kao vojnik američkih zračnih snaga za vrijeme Drugog svjetskog rata završio u japanskom zarobljeništvu.

Nakon redateljskog debija "U zemlji krvi i meda" Angelina Jolie ponovno režira film ratne tematike. Oskarovka će potpisati režiju drame "Unbroken", istinite priče o bivšem američkom olimpijcu i bombarderu Air Forcea Louisu Zamperiniju koji je preživio japansko zarobljeništvo za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Bit će to filmska adaptacija bestselera Laure Hillenbrand "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption". Zamperini se natjecao na Olimpijskim igrama 1936. te je kao vojnik američkih zračnih snaga preživio zrakoplovnu nesreću nakon koje je završio u japanskom zarobljeništvu.

Angelina kaže da je izuzetno počašćena što je dobila dopuštenje da Louisovu priču oživi na filmu.

– Pročitala sam briljantnu knjigu Laure Hillenbrand, a herojska priča Louieja Zamperinija toliko me dirnula da sam se odmah počela boriti za priliku da o njemu snimim film. Louie je istinski heroj i osoba beskrajne čovječnosti, vjere i hrabrosti – izjavila je Jolie.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
11:47 19.12.2012.

navukla se na ratove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije