Stiže kraljevski par

Rab spreman za medeni mjesec Kate Middleton i princa Williama

kate
Reuters/Pixsell
21.03.2011.
u 20:30

– Bilo bi sjajno da prihvate poziv i dođu na Rab. Britanci vole tradiciju, a s obzirom na to da je Edward VII. bio na Rabu, to bi bio svojevrstan nastavak tradicije – kaže ministar Bajs.

Rab bruji, a telefoni u rapskoj Turističkoj zajednici ne prestaju zvoniti: hoće li najpopularniji britanski par, princ William i njegova izabranica Kate Middleton, uistinu na medenom mjesecu skoknuti i do Raba? O toj mogućnosti nagađa britanski Daily Mail, a autorica članka priču je začinila činjenicom da su Rab za romantično putovanje svojedobno izabrali i kralj Edward VII. i Wallis Simpson. Kraljeva ljubavna priča s običnom građankom i njihov posjet Rabu spomenuti su i u filmu "Kraljev govor", dobitniku nekoliko Oscara, a Daily Mail sada svojom spekulacijom čini novu uslugu Rabu i hrvatskom turizmu.

Štoviše, ove britanske dnevne novine pišu i da bi novopečeni kraljevski bračni par mogao, ako na Rab ne stigne odmah nakon vjenčanja, na tom otoku proslaviti prvu godišnjicu braka.

S Raba nije dugo trebalo čekati na reakciju. Gradonačelnik Zdenko Antešić objeručke je prihvatio ideju da Rab ugosti kraljevski par. Kazao je da će kontaktirati hrvatske diplomatske službe kako bi do budućih mladenaca stigla vijest da su na Rabu više nego dobrodošli i da su Rabljani spremni ugostiti ih na najvišoj razini.

Ministar turizma Damir Bajs ne sumnja da bi Rab mladencima ostao u nezaboravnom sjećanju.

– Bilo bi sjajno da prihvate poziv i dođu na Rab. Sjajno je već i to u kojem se kontekstu Rab spominje. To je odlična reklama, koja dolazi nakon što dvije godine bilježimo rast turističkih posjeta iz Velike Britanije, a poziv princu Williamu i Kate Middleton treba ostati do daljnjeg otvoren. Uostalom, Britanci vole tradiciju, a s obzirom da je Edward VII. bio na Rabu, to bi bio svojevrstan nastavak tradicije – kaže ministar Bajs.

Rab nema hotel s pet zvjezdica, ispod čega pripadnici dvora rijetko odsjedaju, ali domaćini su uvjereni da kraljevski par ne bi imao zamjerki.

– To bi nam bila velika čast. Imamo hotela s četiri zvjezdice koji nude uslugu na uistinu visokoj razini, a osoblje bi dalo sve od sebe – kaže Luka Perčević iz Turističke zajednice Raba.

Ključne riječi

Komentara 7

DH
dalibor.hren
20:34 21.03.2011.

Nek idu u Tripoli, Moamer ih čeka

Avatar possibilis
possibilis
20:36 21.03.2011.

ulizzz, uklizzz, blju..... poltroni...

JB
Juda ben Tudum
21:31 21.03.2011.

nek idu u pulu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije