Treća sezona

U četvrtoj sezoni "Igra prijestolja" vraća se u Hrvatsku

'game01'
Foto: ''
1/3
06.04.2013.
u 12:00

U trećoj sezoni koja se počela emitirati na HBO-u vidjet ćemo i impresivne scene snimljene u Dubrovniku na Lovrijencu, tvrđavama Minčeti i Bokaru te na Lokrumu

Po starom običaju producenti planetarno popularne američke serije \"Igra prijastolja\" odmah po početku nove sezone, ovoga puta treće, najavili su snimanje sljedeće. Stvaranje četvrte sezone obznanili su dva dana nakon što je u SAD-u emitirana prva epizoda treće sezone koju je gledalo rekordnih 4,4 milijuna ljudi (uz prvu epizodu druge sezone bilo ih je 3,9 milijuna).

Novih deset duljih epizoda

Obožavatelje čeka deset novih i duljih epizoda epske priče o plemstvu, izdaji i borbi za vlast u mitskoj zemlji Westeros. Naime, za razliku od dosadašnjeg trajanja od 52 minute, epizode će na slavlje obožavatelja trajati 56 ili 57 minuta. Osim po duljini trajanja epizoda, treća sezona razlikuje se i po tome što obrađuje samo polovicu treće knjige fantastičnog književnog ciklusa od sedam djela \"Pjesma leda i vatre\" pisca Georgea R. R. Martina, a druga polovica bit će adaptirana u četvrtoj sezoni. Naime, redatelji David Benioff i D.B. Weiss zaključili su da je knjiga \"Oluja mačeva\" predugačka da bi se mogla obraditi u jednoj sezoni, što nisu vidjeli kao problem jer od početka snimanja serijala, nagrađenog sa šest Emmyja i jednim Zlatnim globusom, nisu strogo pratili radnju knjiga već su scene za potrebe adaptacije premještali naprijed i natrag. Produkcija s budžetom od pedeset milijuna dolara i treću godinu bila je bazirana u Belfastu, a snimalo se i u Maroku, Islandu te drugu godinu u Dubrovniku.

Vraćaju se u Dubrovnik

– Kad pročitate knjigu i dođete u Dubrovnik, shvatite da je to grad o kojem piše autor - impresioniran je bio redatelj David Benioff kamenim gradom. U novim epizodama tako ćemo gledati impresivne scene snimljene na Lovrijencu, tvrđavama Minčeti i Bokaru, otoku Lokrumu te na ulazu u Grad. Boraveći lani u rujnu u Dubrovniku producentski tim izjavio je da tako toplu dobrodošlicu kao u Hrvatskoj nisu imali ni u jednoj drugoj zemlji te je obećao da će iduće godine doći na dulje razdoblje. Obećanje će, čini se, i ispuniti jer će se i četvrta sezona, kako je najavljeno, snimati u Dubrovniku, a možemo se nadati i dolasku Kita Haringtona koji tumači Jona Snowa, nepriznatog sina lorda Eddarda Starka. Ljepotan je lani tijekom snimanja slomio gležanj, zbog čega ga je u nekim scenama treće sezone zamijenio dubler.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije