Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
femen u akciji

Aktivistica golih grudi srušila pokal nogometnog prvenstva

Femen (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
13.05.2012.
u 17:25

Femenice kažu da je akcija bila usmjerena protiv pretvaranja Ukrajine u središte seks-turizma za vrijeme prvenstva

Ukrajinska skupina golišavih aktivistica Femen održala je još jednu “toples-akciju”. Jedna od njihovih članica u subotu je u Kijevu s postolja grudima srušila pokal namijenjen pobjedniku predstojećeg Europskog prvenstva u nogometu. Femenice su istaknule da je akcija bila usmjerena protiv pretvaranja Ukrajine u središte seks-turizma za vrijeme održavanja prvenstva u toj zemlji. Ruski kanal NTV navodi da je aktivistica Julija Kovpačik grudima srušila pokal postavljen na Trgu nezavisnosti u strogom središtu Kijeva, prethodno skinuvši majicu, a na njezinu tijelu bila je napisana poruka na engleskom “Fuck Euro 2012.”. Osiguranje je brzo reagiralo i djevojku prekrilo ručnikom, a potom ju je privela policija.

Djevojka je prije toga na prijevaru uvjerila čuvare da je puste blizu da fotografira pehar, a onda se brzo skinula i bacila na nogometni trofej. Na svom blogu aktivistice su napisale da žele srušiti Euro 2012. jer Uefa “promovira seks-turizam i stimulira ukrajinsku seks-industriju”.

– Pravi povod za bojkot Eura 2012. za svjetske lidere trebala bi biti tragedija stotina tisuća siromašnih ukrajinskih žena, uvučenih u svjetsku seks-industriju, a ne privremene teškoće jedne oligarhinje, bivše premijerke Julije Timošenko – ističu femenice.

Ključne riječi

Komentara 9

E
E
12:24 14.05.2012.

ispravan naslov: \"Aktivistica bez grudi srušila pokal nogometnog prvenstva\"

M1
Mozart 1000
17:59 13.05.2012.

Ovih par zemalja u razvoju a tu spada Ukrajina i Rusija imaju previse obzira sto ce reci Amerika i njezini mediji informiranja pa se suzdrzavaju da ih dobro kaznu i prilipu im kriminalni rekord. Ovo je dokaz da u tim zemljama zakon nije ni malo rigorozan naspram zakona u Americi. Nazalost, prije ili kasnije zakon u tim zemljama mora uhvatiti korak s onim u Americi.

DE
delmat
22:55 13.05.2012.

A kada će kod nas \"toples-akcije\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije