Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TURNEJE

Bijelo dugme snima novi album, Alen Islamović otkrio kako će izgledati

Beer fest u Beogradu otvoren koncertom Bijelog Dugmeta
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/5
17.05.2024.
u 00:05

- Trebali bi raditi novu ploču, ali gramofonsku ploču. Neće biti izdanja CD-a, klasična gramofonska ploča. Prodavat će se online, znat će se kad šta i kako, kazao je Islamović

Nakon sarajevskog koncerta Bijelog dugmeta kojim su započeli turneju "Doživjeti stotu", Alen Islamović je najavio da grupa sprema i novi album.

Islamović je gostujući u podcastu "Soundtrack vremena" novinara i urednika Amira Misirlića dan nakon koncerta u Sarajevu otkrio da bi u rujnutrebali raditi na novom albumu.

"Trebali bi raditi novu ploču, ali gramofonsku ploču. Neće biti izdanja CD-a, klasična gramofonska ploča. Prodavat će se online, znat će se kad šta i kako", kazao je.

Pojasnio je i šta publika može očekivati: "Bit će to rock ploča, ova će postava raditi. Bit će jedno veliko osvježenje ono u šta će se upustiti Bijelo dugme i ne smijem više ništa reći".

GALERIJA: Totalna ludnica na zagrebačkom Trgu! Fanovi dočekali Baby Lasagnu u apsolutnoj euforiji

Beer fest u Beogradu otvoren koncertom Bijelog Dugmeta
1/113

Turneja pod nazivom "Doživjeti stotu" počela je upravo u glavnom gradu BiH, gdje je i osnovan bend 1974. godine, koji je ubrzo postao najpopularniji sastav bivše Jugoslavije.

Brojne generacije uživale su u bezvremenskim hitovima kao što su: "Ružica si bila", "Đurđevdan", "Za Esmu", "Evo, zakleću se", "Ako ima Boga", "Hajdemo u planine", "Padaju zvijezde", "Ne spavaj mala moja muzika dok svira", "Napile se ulice", "A i ti me iznevjeri", "Da te bogdo ne volim" i drugim.

VEZANI ČLANCI: 

Povod je bio obilježavanje 50. godišnjice od osnivanja benda, a Goran Bregović je odlučio okupiti Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tifu kao vokale te Điđija Jankelića na bubnjevima i Zorana Redžića na basu.

VIDEO: Tomislav Štengl o lobiranju na Eurosongu: 'Za to se oduzimaju bodovi'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije