Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO LANI

Branko Lustig još uvijek nije pokopan: Supruga mu nema gdje zapaliti svijeću

Branko Lustig
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/10
08.10.2020.
u 18:36

U studenom će se navršiti godinu dana od smrti filmskog producenta Branka Lustiga.

Prošlo je skoro godinu dana otkako je Branko Lustig, dobitnik dvaju Oscara i poznati filmski producent, preminuo, a njegova urna još uvijek je na čuvanju u Gradskim grobljima Zagreb, piše 24 sata. Naime, njegova supruga Mirjana još uvijek nema mjesto na kojem mu može doći zapaliti svijeću jer je urna na čuvanju u Gradskim grobljima Zagreb.

- A istina je, nemam kamo doći, ali ne bih htjela da sad ispadne nešto loše, ne bi tako ni Branko htio - rekla je gospođa Mirjana.

Inače, Grad Zagreb obveza se platiti grobno mjesto i spomenik, ali vrijeme je prolazilo i ništa se po tom pitanju nije poduzelo pa je gospođa Lustig sama platila grobno mjesto vjerujući da će sve ubrzati. To se nije obistinilo, a onda su se dogodili korona i potres.

Branko Lustig
1/4

- Bilo bi vjerojatno sve ranije gotovo, ali prvo korona, pa i potres, sve su usporili. Pa ljudi nemaju krova nad glavom, u potresu su ostali bez kuća, prvo se te stvari trebaju riješiti - rekla je gospođa Lustig i nastavila:

- Dobila sam potvrdu da će sve uskoro riješiti i vjerujem u to - optimistična je.

Branko Lustig rodio se 1932. godine. Dvije godine proveo u koncentracijskim logorima Auschwitz i Bergen–Belsen, a poslije Drugog svjetskog rata posvetio se filmskoj umjetnosti. Bio je i predavač na istaknutim hrvatskim i inozemnim fakultetima, a 2009. godine primio počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednik Franjo Tuđman odlikovao ga je 1994. Ordenom kneza Trpimira za zasluge u promicanju međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske.  

Preminuo je 14. studenog 2019. godine u 87. godini života. U karijeri je dobio niz značajnijih međunarodnih priznanja i jedini je hrvatski osvajač dvaju Oscara za filmove „Schindlerova lista“ 1993. godine i „Gladijator“ 2000. godine. Dvostruki je dobitnik i Zlatnog globusa za navedene filmove.


 

 

Ključne riječi

Komentara 8

SA
SamoIstina
18:49 08.10.2020.

Zaštićeni svjedok! Eno Kovačević ima odličnu lokaciju i vrhunski materijal!

SO
sohnahoakasaa
21:43 08.10.2020.

U čem je zapravo problem jadna i bijedna siromašna gospođo? Kaj je to vaš suprug dal Zagrebu i Hrvatskoj a nije sebi. Stan na uglu Gajeve i Bogovićeve (o kvadratima nebi da čitaoci ne padnu u nesvest) vikendica sa okućnicom i voćnjakom toliko puta slikana u modnim časopisima, Oskarovac i producent sa debelim računom u 'holivudima' i žena mu jadna sirota nema za kupiti najljepše grobno mjesto na Mirogoju. Pa kaj vam bogata Židovska općina (koja je sve debelo inkasirala od ovog grada) koji je vaš uvaženi isto tako bogati i poznati Jevrej ne kupi ukopno mjesto jer je pronio glas širom svjeta. Svetski čovek koji se nikad nije spomenuo da je Židov iz Zagreba koji je dospio u Ameriku i 'holivude' samo zato što Branko Hundić nije mogao i sa svojim završenim programom i projektom otići jer je imao dogovrene sastanke i potpise ugovora sa vodećim tlijanskim i francuskim dizajnerima. I tak je brankec ostal i postal poznati. Svojom zaslugom i sposobnosti i znanjme. Zanatom...Ljudska dimenzija je diskutabilna o njemu kao i svima nama.

Avatar drug Joža
drug Joža
21:15 08.10.2020.

Bandić obećao besplatan grob...da, da, evo samo šta nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije