Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tomislav marić toma

Glazbenik i radijski voditelj izdao je album prvijenac, pa priznao: 'Supruga je moj najveći kritičar'

Foto: MATIJA REŽEK & GORDAN SVILAR
1/13
29.11.2023.
u 07:00

ToMa se publici predstavio na Dori, a sada je izdao svoj album prvijenac imena 'Prevari me osjećaj'.

Tomislav Marić (26), umjetničkog imena ToMa, široj je javnosti postao poznat prije tek nešto više od dvije godine, kad se prvi put predstavio na pozornici Dore s pjesmom "Ocean of Love". Odmah godinu poslije stao je na istu pozornicu i sreću okušao s pjesmom "In the Darkness", a publika je nakon toga jako zavoljela ovog mladog kantautora iz Livna. Sada je sretan što nam može predstaviti svoj album prvijenac "Prevari me osjećaj", koji donosi nove singlove i nastupe. A osim što briljira u glazbi, Tomislav uspješno gradi i novinarsku karijeru pa ga tako imamo prilike slušati kao voditelja i DJ-ja na radiju bravo!. Uz sve to, od prošle je godine ponosni suprug, a njegova Marina itekako mu pomaže u karijeri. Kakav je bio put do prvog albuma, kakve su reakcije i što možemo očekivati od njega, ispričao nam je u intervjuu.

Moramo započeti s vašim albumom, ipak je riječ o prvijencu. Čestitamo! Kako ste vi zadovoljni time kako je sve ispalo?

Hvala! Malo mi je i dalje teško shvatiti da imam svoj prvi album. Kad se sjetim koliko dugo sam kao dijete sanjao o ovom trenutku… Presretan sam i prezadovoljan. Taj album nije samo moj uspjeh i moj glazbeni milestone. On je ujedno i jedno veliko hvala svim ljudima koji su pomogli graditi ovu karijeru. Mnogi su na razne načine ostavili dio sebe u mojoj glazbi i ovo je zapravo naš zajednički uspjeh. Album predstavlja 10 priča, tri faze mog života i govori o klincu koji je odlučio riskirati sve i postati glazbenik. Dokaz je da se rizik u životu isplati. Pjesme su poredane kronološki kako su nastajale. Mislim da je to idealan način kako se sluša debitantski album jer slušatelj tako može doživjeti i proživjeti moj osobni i profesionalni rast i razvoj.

A kakve su reakcije i jeste li zadovoljni njima?

Reakcije su odlične. Mnogi su poslušali album zbog novog materijala, a otkrili neke stare pjesme i obratno. Svatko je našao neku svoju pjesmu i u njoj svoju priču. Ljudi su se poistovjetili… Iskreno, mnogi su me tek putem albuma i otkrili. Ali tome i služi debitantski album. To je moja osobna iskaznica.

Kako je nastajao album, i zašto 'Prevari me osjećaj'?

Album neslužbeno dijelim na dva dijela – prvih 5 i drugih 5 pjesama. Prva polovica albuma su nešto stariji singlovi, pjesme koje su nastajale u traženju sebe i zbog zvuka. Drugi dio albuma je zapravo u punom smislu ToMa. Nove pjesme koje jasno daju do znanja što naša scena dobiva od mog imena. Taj proces traganja i pronalaska sebe morao se dogoditi. Album se nije trebao zvati "Prevari me osjećaj" niti je ta pjesma trebala biti najavni singl albuma. U trenutku kad smo još mislili da ćemo album najaviti pjesmom "Unatrag", htio sam da pjesma "Prevari me osjećaj" bude u fokusu jer sam želio da je doživi što više ljudi. Upravo iz tog razloga je album nazvan "Prevari me osjećaj". Drago mi je da u konačnici album nosi ime po toj pjesmi, jer mislim da je ta pjesma zaslužila biti lice ovog albuma i ove godine.

VEZANI ČLANCI

Iza vas su i dva nastupa na Dori, no na posljednjoj vas nije bilo, ali ostavili ste mogućnost povratka. Očekujemo li vas u veljači ponovno na HRT-ovoj pozornici?

Dora mi je jedno od najdražih iskustava koje mi je glazba dala i nadam se da ću jednom opet stati na tu pozornicu. Međutim u neko skorije vrijeme sigurno ne. Mora se dogoditi pjesma. Dok se ne dogodi neka posebna, aktivno ću biti dio publike i podrške za sve koji se natječu.

A osim toga, na radiju vas možemo slušati i u ulozi voditelja, odnosno DJ-ja, i to na Bravu! Nakon Top radija i Z1 televizije, kada i kako je pala odluka za taj radio?

Mediji, točnije radio, moja su druga ljubav. Otkrio sam je slučajno zaposlivši se kao novinar na Top Radiju. Iskreno, puno mi više odgovara uloga DJ-ja nego političkog novinara. Bravo! je bio samo još jedan korak u mom profesionalnom putu. Drago mi je da sam taj dio sebe ostvario baš tu jer mislim da takve suradnike, kolege i prijatelje ne bih imao na drugim mjestima. Nema ljepšeg osjećaja nego cijeloj Hrvatskoj zaželjeti dobru večer, dijeliti brige, probleme i sreću s ljudima koje nisi upoznao, a u potpunosti im vjeruješ. I oni tebi. Upravo je to povjerenje slušatelja najljepša stvar. Jedna tvoja riječ ili osmijeh mogu popraviti i nečiji najgori dan.

Kako vam odgovara bračni život?

Savršeno. Marina mi je puna podrška, oslonac, osoba koja razumije i sluša. Želim svima da to iskuse.

Poznato je da se i vaša supruga bavi glazbom, kako vam ona pomaže u svemu?

Pomaže mi tako što je moj najveći kritičar. Realno, nijedna pjesma ne ide van prije njezina blagoslova. Ja ne mogu biti objektivan pri slušanju svojih pjesma, a ona može. Uz to je i vrhunski profesionalna umjetnica te osoba kojoj neizmjerno vjerujem. Ako ona nečemu da blagoslov, dajem ga i ja. Ako ona kaže ne, ja potpisujem. I kao i svaka druga žena, većinom je u pravu.

VIDEO Tomislava Dukić nova je Miss Hrvatske

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije