Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORNA BENKO

Glazbeniku je gitara bila ljubav na prvi pogled, a sada je krenuo objavljivati i svoje pjesme

Foto: Promo
1/5
24.04.2024.
u 23:15

Prije samo nekoliko mjeseci, Borna je objavio i prvu pjesmu "Sve oko mene", a svoju glazbu opisuje kao gitaristički nastrojen pop.

Glazbenik i gitarist Borna Benko početkom ožujka objavio je svoj drugi singl "Prije sna", a prije toga istaknuo se i pjesmom "Sve oko mene". Novo lice na glazbenoj sceni radi punom parom, a svojom glazbom oduševljava. U kratkom razgovoru otkrio nam je na čemu radi te što stoji iza pjesme "Prije sna". Pjesma opisuje tužnu stranu ljubavi, kaže.

– Prekid i onaj period nakon toga, tad je čovjek u stanju učiniti svakakve gluposti, pa se kasnije udara u glavu – opisuje kroz smijeh te dodaje da je pjesmom želio obilježiti jedan životni period.

– Već je i nekoliko drugih ljudi reklo da ih je pjesma pogodila upravo zbog toga što su se našli u sličnoj situaciji. Ljubav ima svoju tužnu stranu i ponekad je dobro o njoj govoriti, odličan je učitelj – kaže Borna koji je na pjesmi radio s prijateljima koje opisuje kao svoju "predivnu glazbenu obitelj". Ova pjesma još nema videospot, ali glazbenik kaže da će ga svakako snimiti. Prije samo nekoliko mjeseci objavio je i prvu pjesmu "Sve oko mene", a svoju glazbu opisuje kao gitaristički nastrojen pop.

– Kroz svoju glazbu pokušavam na specifičan način opisati određene životne situacije. Vjerujem u balans, zato bih rekao da će kod mene biti podjednako brzih i sporih pjesama – kaže te dodaje da želi izbaciti još nekoliko pjesama, a nakon toga i album.

– Znam da je popularno izbacivati pjesmu po pjesmu, ali ja vjerujem u album kao format i nekako osjećam da je to pravi put za mene – kaže glazbenik koji sam radi i tekst i glazbu, a za inspiraciju kaže da je najvažnije biti dobar promatrač.

– Puno toga može nam se dogoditi, a da i ne primijetimo. Zato je važno držati glavu gore i oči otvorene. Nikad ne znaš što ćeš pronaći – objašnjava glazbenik koji se glazbom bavi odmalena.

VEZANI ČLANCI

 

– Svirao sam bisernicu u tamburaškom sastavu, obožavao sam bubnjeve, ali gitara je bila ljubav na prvi pogled, pogotovo nakon što sam prvi put pogledao film "Povratak u budućnost". Od osnovne škole sve je krenulo i nije nikad stalo, želja za sviranjem uvijek je bila jača od bilo čega – kaže Borna kod kojeg je pjevanje dolazilo postupno.

– Slušajući svoje uzore shvatio sam da je to prirodni put kojim moram ići. Pjevanje je uvijek bilo prisutno, ali sviranje gitare bilo je dominantnije. Autorskim radom htio sam to promijeniti i početi se više pjevački izražavati – objašnjava te ističe da i u obitelji ima glazbenika: tata svira klavir, a mama je u mladosti svirala gitaru. Sestre su mu također svirale klavir. Osim toga, tijekom karijere surađivao je s brojnim glazbenicima, a podučava i u Yamaha Music School Croatia.

– Podučavanje je nešto što mi dolazi prirodno, možda zato što je moja obitelj puna pedagoga i onda ne možeš ne pokupiti neke od tih kvaliteta. Rad s djecom nešto je što će me uvijek ispunjavati, pogotovo kad znam da imam tu mogućnost dijeliti svoje iskustvo s njima i biti dio njihova glazbenog odrastanja – kaže glazbenik koji ističe i da su mu roditelji najveći oslonac te da sve duguje njima.

VIDEO

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije