Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža kroz povijest

Goran Višnjić s osam Ruža najtrofejniji je dobitnik

Zagreb: Sve?ana dodjela nagrade Ve?ernjakova ruža
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
20.03.2024.
u 07:15

Radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko Ružu je osvajao sedam godina zaredom, a Oliver Mlakar, Barbara Kolar, Nensi Brlek i Prljavo kazalište dobili su po pet Večernjakovih ruža

S osam osvojenih Večernjakovih ruža glumac Goran Višnjić u proteklih je trideset godina, koliko je prošlo od utemeljenja ove prestižne nagrade, najtrofejniji dobitnik Ruže. Čitatelji Večernjeg lista još su na kuponima u novinama ispisivali njegovo ime, izrezivali ih i lijepili na dopisnice pa poštom slali u redakciju.

Radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko Ružu je osvajao sedam godina zaredom, a Oliver Mlakar, Barbara Kolar, Nensi Brlek i Prljavo kazalište dobili su po pet Večernjakovih ruža. Uoči 30. rođendana Večernjakove ruže ovi su dobitnici najviše Ruža dobili još po jednu, posebnu Zlatnu Večernjakovu ružu.

– Po meni je najveća snaga Večernjakove ruže upravo u načinu na koji se glasalo nekad i na koji se glasa danas i po tome je Ruža bila kod nas prva i originalna. Naime, biti nominiran i na kraju i dobiti nagradu za koju znaš da su izglasali ljudi, tvoja publika, a ne neki žiri ili komisija, politika ili tko zna tko drugi, e to je stvarno divan osjećaj. U Americi bi ekvivalent Ruži bio People's Choice Awards.

Na Ružu nosim samo lijepa sjećanja i rekao je Goran Višnjić uoči večeri Zlatnih Večernjakovih ruža održanoj u zagrebačkoj Kontesi na koju zbog filmskih obveza nije mogao doći pa je u Engleskoj snimio video zahvale koji je prikazan na ovoj posebnoj dodjeli. 

>> GALERIJA Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1994. godinu

Zagreb: Sve?ana dodjela nagrade Ve?ernjakova ruža
1/25

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije