Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
andrea buča

HRT-ova voditeljica uočila neobičnu pojavu na nebu iznad Biokova: ‘Ovo nigdje nisam vidjela‘

Foto: HRT
1/12
24.07.2023.
u 13:30

Voditeljica Andrea Buča je objavila fotografiju "mammatus oblaka" koju su je, čini se, oduševili.

HRT-ova voditeljica i filmska redateljica Andrea Buča na svojem je Instagram profilu podijelila fotografiju koja je oduzela dah mnogim pratiteljima te pokazala pojavu koju nemamo često priliku vidjeti. Na fotografiji snimljenoj na nebu iznad Biokova, Andrea je snimila "mammatus oblake” koji nastaju nakon oluja. Naime, mammatus oblaci rijetka su i posebna pojava na nebu koja se javlja nakon intenzivnih pojava u atmosferi. Vlažni zrak spušta se i tako čini izbočine oblaka. Svoj naziv ovi specifični oblaci dobili su od latinske riječi mamma što znači "grudi” jer svojim oblikom podsjećaju na njih.

Dodajmo i da su prošlih dana mnogi na društvenim mrežama iskazali svoje oduševljenje ovim oblikom oblaka te pojavom njih na nebu, a o ovim oblacima više pročitajte OVDJE.

GALERIJA  Mammatus oblaci prekrili nebo u Zadru

1/13

- Biokovo, kao i sve planine, na sebe navuče oblake, ali ovakve pufnice nisam vidjela nigdje. Nikad. Priroda baš umije oduzeti dah - napisala je voditeljica uz fotografiju ovih neobičnih oblaka koju su je, čini se, oduševili. U komentarima su joj se javili brojni pratitelji. "Wow", napisao joj je oduševljeni Luka Nižetić, a bilo je i onih koji su se zabrinuli. "Ajme, što se spustilo iz njih?” pitali su. „Ništa strašno, zalazak je, s druge strane je bio jedan od najljepših, prošaran munjama sa svih strana. To ću čuvati za na TV”, odgovorila je voditeljica. Brojni pratitelji pisali su kako nikad nisu vidjeli takvu pojavu na nebu opisujući je kao „kuglice od pamuka”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Buča (@andrea.bucha)

Podsjetimo, Andrea je autorica putopisnih serijala 'Stani u Lici', 'Stani u Zagorju' i 'Stani na otoku' u kojima je pokazala mnoge ljepote Hrvatske. 'Stani na otoku' emitirana je prošle jeseni te je pokazala nesvakidašnje otoke i netaknutu prirodu te spektakularne snimke zora i sutona, svjetionike, hridi, skrivene uvale i spilje. 

VEZANI ČLANCI

Međutim, osim prizora koji oduzimaju dah, Andrea Buča je poseban naglasak stavila na ljude, njihove autentične priče i živopisne karaktere. Čini se, kako Andrea, i u slobodno vrijeme uživa u predivnoj prirodi te je proučava i rado dijeli posebnosti.

VIDEO Lovro Juraga komentira aktuana događanja na estradi

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:17 24.07.2023.

Ma zamisli ti to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije