Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnogi ga nisu prepoznali

Jura Stublić nakon dugo godina pozirao je bez sunčanih naočala i marame, pogledajte kako izgleda

Zagreb: Koncert grupe Film i Jure Stublića u Tvornici kulture
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/8
25.03.2022.
u 11:43

Jura je u Osijeku bio na dodjeli diskografske nagrade Porin i njemu je ove godine pripao Porin za životno djelo.

U Osijeku je u četvrtak navečer održana dodjela diskografskih nagrada Porin. Glazbenici iz cijele Hrvatske okupili su se u srcu Osječko-baranjske županije koja je domaćin ovoj dodjeli zadnji put bila 2006. godine. Ove godine su Porini za životno djelo pripali Veri Svobodi, Juri Stubliću i postumno, prerano preminulom Akiju Rahimovskom.

U objašnjenju vezanom za razloge zbog kojih je Stublić pjevač i frontman grupe Film osvojio Porin za životno djelo piše kako je on autor hitova koji će ga izbaciti u orbitu naših života kao novovalnu zvijezdu izuzetnog sjaja. Jedan od najvećih autora hrvatskog i jugoslavenskog rocka, poeta, kritičar i promatrač vremena, društva i lažnih mitova. Pacifist, čovjek s maramom i mirom oko duše, bio je karizmatičan i svoj, piše u obrazloženju vezanom za njegov Porin. Jura Stublić već desetljećima ne odvaja se od svoje marame i sunčanih naočala koje nosi na svim nastupima i zato ga mnogi jučer uoči dodjele nisu prepoznali jer se na crvenom tepihu pojavio i bez sunčanih naočala i bez marame i ispričao se svima što nije uzeo svoje zaštitne znakove.

24.03.2022.Osijek - Svecana dodjela diskografske nagrade Porin u dvorani Gradski vrt. Jure Stublic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

– Ispričavam se što sam bez marame i naočala jer mene nitko nikada u javnosti nije vidio bez marame i naočala – rekao je Jura. Osvrnuo se i na Porin za životno djelo i pozirajući sa statuom za 24 sata je rekao: – Po njima, najvrjedniji su oni Porini od kamena, na kojima piše vaše ime, a ovi kristalni su tek tako. Ja sam uvijek htio baš tog kristalnog – LSD Porina, na kojemu ništa ne piše. Sada su mi ga dali za fotografiranje i neću im ga vratiti.

VIDEO Dobitnika Večernjakove ruže, Tina Kovačića, u Osijeku dočekali bakljadom!

 

Ključne riječi

Komentara 23

MT
mačak tom
12:28 25.03.2022.

Jura Stublić je legenda, napisao je "E moj druže beogradski" i "Bili cvitak" u vrijeme kada je npr. Štulić bježao i pljuvao po Hrvatskoj. Tu je i legendarni Zec sa "Gospodine generale". Jura i Zec nisu kalkulirali, išli su jasno i bez fige u džepu. Veliki pozdrav!

TO
tobija
13:23 25.03.2022.

legenda. gledao sam film 81. u sc kada je izašao prvi album. najbolji novovalni bend onog vremena koje je po prirodi stvari prošlo. danas se medijski prate dogodovštine srpskih narodnjaka, novo doba za nove ljude.

JE
jespis
12:32 25.03.2022.

Izgleda odlicno i "rockerski" za svoje godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije