Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNO SJEĆANJE

Matija Vuica emotivnom se objavom prisjetila svog Jurice: 'Hodao bi bos po Zagrebu i gledao u sunce...'

Preminuo je glazbenik  Jurica Popović
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/8
22.04.2024.
u 17:25

Dan je Planete Zemlje, mi djeca s Predolca- brda iznad Metkovića, proveli smo djetinjstvo igrajući se po stablima..provlačeći se kroz bunkere davno iskopane kroz Predolac i Šibanicu, skupljajući šišarke s borova, trčeći po travnjacima, bosi....U velikom gradu tražili smo svoja stabla i parkove da ne izgubimo tu ljubav prema majci Zemlji a koju nam ona stostruko vraća, napisala je Matija

Dizajnerica Matija Vuica (66) prisjetila se na društvenim mrežama svog partnera, glazbenika Jurice Popovića, koji je preminuo krajem prošle godine. 

- Dan je Planete Zemlje, mi djeca s Predolca- brda iznad Metkovića, proveli smo djetinjstvo igrajući se po stablima..provlačeći se kroz bunkere davno iskopane kroz Predolac i Šibanicu, skupljajući šišarke s borova, trčeći po travnjacima, bosi....U velikom gradu tražili smo svoja stabla i parkove da ne izgubimo tu ljubav prema majci Zemlji a koju nam ona stostruko vraća. A moj Jurica, on je svaki slobodni trenutak koristio da hoda bos po Zrinjevcu, Štrosu ili maksimirskoj šumi...i gleda u sunce..
"Uzemlji se i zagrli stablo"- stablo će znati, trava će znati, Zemlja će znati...., napisala je Vuica. 

Matija je prije dva mjeseca odlučila posthumno objaviti njegovu pjesmu "Harmonija", a ovo naziva tek početkom onoga na čemu proslavljena modna kreatorica radi. 

- Nastaviti dalje, otvoriti trezor u kojem je cjelokupno stvaralaštvo, sve melodije, poezija, skice, ideje, video zapisi; arhiv života Jurice Popovića. Trebalo mi je puno snage da se bar malo saberem i otključam ovu pjesmu, pjesmu moje duše. Video je već bio pripremio, ali ga nije uspio objaviti. Slijedit ću njegov plan i otpustiti četvrti singl sa začudnog albuma ‘Preslagivanje‘, pjesmu ‘Harmonija‘, light motiv njegovog života. Oazu harmonije pronašao je u ‘Zelenom viru‘, netaknutoj prirodi, utočištu sklada, ljepote i mira. 
Ubaci me u svoju harmoniju, Stvori mi od života simfoniju, Budi mi luč i vječni plamen, Budi mi svjetlo, početak i Amen.

VEZANI ČLANCI: 

Nastavljam gdje je Jurica stao, objavljivati singlove s albuma ‘Preslagivanje‘ onako kako bi on to radio, te najavljujem i peti singl (‘Cijeli život u jednu suzu stane‘) koji ću također uskoro objaviti. Uz ‘Preslagivanje‘, Jurica je pripremio i novi album koji ću dovršiti s njegovim suradnicima. A dalje, čekat ću neke nove note koje će skladati u nebeskoj harmoniji - poručila je neutješna Matija Vuica. 

Podsjetimo, glazbenik Jurica Popović i Matijina najveća ljubav preminuo je 28. prosinca prošle godine, kada je i obilježio 40 godina zavidne karijere koju je započeo u glazbenim grupama Trotakt projekt i Gracia, a nastavio je uspješnom solističkom karijerom - napustio nas je u svojoj šezdeset i šestoj godini. 

VIDEO: Tajči zapjevala 'Hajde da ludujemo' na zabavi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:56 22.04.2024.

Dan je planeta Zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije