Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Mladi pobjednik MasterChefa otkrio: 'Dio nagrade ići će za putovanje u Afriku'

Foto: Nova TV
1/109
29.12.2023.
u 23:31

Pobjednik šeste i uzbudljive sezone kulinarskog showa MasterChef je mladi Dalmatinac Luka Veić koji je u razgovoru za Večernji list otkrio kako se osjeća nakon pobjede i što si priželjkuje u budućnosti.

Pobjednik šeste sezone Masterchefa je 19-godišnji Luka Veić. Njegovoj pobjedi presudili su okusi u iznimno zanimljivom desertu kojeg je pripremio i za svoju slasnu završnu kreaciju u ovom showu dobio je najviše ocjene. Nakon pobjede Luka je podijelio s nama dojmove i otkrio koji su mu planovi nakon što je proglašen najboljim.

 

Kako ste proslavili pobjedu u Masterchefu i kakav je osjećaj biti najmlađi pobjednik ovog showa?

Pobjedu sam proslavio sa svojim najdražima – članovima obitelji i prijateljima, a biti najmlađi pobjednik je nešto neopisivo, što je za mene još jedna ljestvica više i jedno dodatno postignuće na sve ovo.

Planirate li s osvojenim iznosom pokrenuti svoj obiteljski restoran s mamom i kakvi su vam sada planovi, namjeravate li se ozbiljno posvetiti kuhanju?

Planiram već i od prije neke projekte za koje čekam pravi trenutak, a dio nagrade će ići za putovanje u Afriku, dok će drugi dio biti namijenjen za posao. Naravno da ću se sada posvetiti kuhanju, koje ćete moći pratiti na mom Instagramu i društvenim mrežama.

Kada ste ušli u polufinale žiri je pohvalio vaše tehnike koje ste koristili, što ste sve naučili tijekom ovog showa kada su u pitanje kulinarske tehnike i kombiniranje okusa?

Dosta stvari koje ne primjenjujem za sebe, kada kuham u MasterChefu sam imao priliku primijeniti i spajati neke nove okuse i nešto nespojivo, tako da sam u ovom vremenu našao dosta nekih komponenti koje će mi poslužiti u daljnjoj karijeri.

 

1/109

 

VEZANI ČLANCI:

 

Na koje ste jelo u Masterchefu najponosniji, a koje vam je ostavilo gorak okus?

Najponosniji sam na štuku u šlagu, zato što je iz šale nastalo ozbiljno i jako dobro jelo, a gorak okus mi je ostavila srdela koja me poslala u stres test.

Od koga ste naslijedili tu strast prema kuhanju, je li mama najzaslužnija za to i koje ste jelo prvo pripremili u životu?

Mama je najzaslužnija možda za moj put koji sam odabrao jer je i ona kuharica. Prvo jelo je bio kolač s petit keksom, šlagom i jagodama za koje sam šlag miksao u zdjelici za pahuljice, što je sad smiješno, ali je bilo dosta dobro s obzirom da sam imao 10 godina.

Što vam je vaš mentor rekao nakon pobjede i koji ste najkorisniji savjet dobili od žirija tijekom natjecanja?

Moj mentor Stipe mislim da je stvarno ponosan i da je proživljavao sve ovo sa mnom kroz cijeli show, znam njegovo mišljenje o svemu tako da se ne trebam bojati, što se kaže, a najbolji savjet od žirija je sigurno da „strah zamijenimo sa sigurnošću“ i da uživamo u svemu koliko god to bilo stresno.

 

Foto: Nova TV

 

Čega uvijek ima u vašem hladnjaku, koje tri namirnice uvijek moraju biti u hladnjaku?

Maslac, jaja i domaća kobasica.

Gnjave li vas sad ukućani i prijatelji da im češće kuhate i kojim jelima ste ih iznenadili nakon pobjede?

Iznenadila ih je štuka u šlagu i desert iz finala, ali nisu tako naporni bar za sada haha.

U kakvim ste odnosima ostali s ostalim natjecateljima i s kim ste se najviše zbližili tijekom showa?

S ostalim kandidatima se čujem dosta često, tu je nas 5 koji se otpočetka družimo, a kada smo u istom gradu ili mjestu budemo uvijek skupa. Sarah i ja znamo kako nam je bilo do kraja i kroz što smo prošli taj tjedan do finala tako da bi izdvojio Saru budući da smo bili zajedno do samoga kraja.

 

VIDEO: Osvanuo ogromni kip Shakire u njenom rodnom gradu

 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
01:56 30.12.2023.

Kako ćemo ikad saznati jel' ono zeleno od magarećeg mlijeka stvarno bilo tako ukusno....

Avatar dr. Evil
dr. Evil
00:13 30.12.2023.

Vrlo skromna nagrada ako se uzme u obzir koliko sati komercijalnog programa su proizveli kandidati. Sramotno mala nagrada, ali šta očekivati od televizije koja u prime timeu emitira stare reprizne serije?

DU
Deleted user
01:46 30.12.2023.

I Pernar je išao u Afriku, ali je bio u humanitarnoj misiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije