Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putovala u Portugal

Naša voditeljica opisala što joj se dogodilo na aerodromu: 'To mi je bilo jedno izuzetno ružno iskustvo'

Foto: privatni album
1/9
20.05.2024.
u 08:26

Voditeljica i spisateljica nedavno je spojila ugodno s korisnim kad ju je suprug uspio otpratiti na konferenciju u portugalskoj prijestolnici i ostati tri dana

Svestrane voditeljice Ivane Plechinger mnogi se sjećaju dok je još na HRT-u vodila show "Hugo" koji smo svi vjerno pratili u devedesetima. Nakon toga snimila je i neke pjesme, od kojih je široj javnosti najpoznatija "Mala ptica nebeska". No, danas, osim što je voditeljica, Ivana je i spisateljica bestselera "Da sam ovo znala ranije" i "Ono što ostaje, uvijek ljubav je", ali i YouTuberica. Ivana se nedavno vratila iz Portugala, a mi smo je uhvatili čim je stigla kući, te nam je otkrila što je sve tamo doživjela. Plechinger je zapravo išla na jednu konferenciju u Lisabon, ali uspjela je spojiti ugodno s korisnim. Naime, na putovanju joj se na nekoliko dana pridružio i suprug, glazbenik Bruno Kovačić, s kojim je nedavno proslavila 25. godišnjicu braka.

– Dakle, u Lisabon smo išli zato što sam bila pozvana na konferenciju europskog udruženja kojem pripadam, a koje se zove Association of Transformation Leaders. To je skupina mojih europskih kolega koji poput mene pišu knjige o samopomoći ili su vezani uz samopomoć na bilo koji način i mi se nalazimo dva puta godišnje po cijeloj Europi, a ovaj put je Lisabon bio naša destinacija. I onda smo se suprug i ja dogovorili da ćemo doći nekoliko dana ranije da spojimo ugodno s korisnim. I malo je reći da smo oduševljeni Lisabonom. Meni je to prvi grad u koji sam se zaljubila na prvu, onako odmah, odmah.

Tamo je bila sedam dana, dok se njen suprug vratio nakon tri dana. Ipak, iako je stvarno oduševljena Lisabonom, ispričala nam je neugodno iskustvo koje je doživjela.

– Putovali smo avionom preko Frankfurta, gdje smo jako dugo čekali na portugalsku kompaniju koja se zove TAP. S njima sam u oba smjera, nažalost, imala vrlo loše iskustvo. Kad smo išli tamo, izuzetno dugo smo čekali, možda dva sata na avion. Isto sam iskustvo imala kad sam se vraćala iz Portugala. Njihov avion nevjerojatno je kasnio, a mi smo u Barceloni trebali loviti Croatia Airlines za Zagreb. Srećom, avion iz Zagreba također je kasnio jer, da nije, ne bismo uspjeli uloviti let. To mi je bilo baš izuzetno ružno iskustvo. Zatim smo čekali kovčege. Ne znam koliko, valjda 48 sati – prisjetila se Plechinger te dodala i da je čula slične priče od svojih kolega. No, kako kaže, to je jedino loše iskustvo s ovog putovanja.

Ne putuje preko agencije, putovanja planira u vlastitom aranžmanu.

– Uvijek planiramo sami, i to izvedemo tako da ili istražujemo sami ili kontaktiramo prijatelje koji su bili tamo. Ovaj put joj je u tome puno pomogla prijateljica Ozana iz Osijeka, dok je njezinu suprugu savjete dala jedna školska prijateljica. 

– Jedan od izvrsnih savjeta bio je otići baš na određeno mjesto na na fado. Tasca do Chico zove se mjesto u kojem smo bili i to je bilo izvanredno iskustvo. I onako, malo autentično, izuzetno pristupačno što se cijene tiče. Toplo bih vam preporučila ako ste u Lisabonu, da na takav način doživite fado. Imala sam još jedno iskustvo fada kada smo s tim mojim strancima imali organiziranu večer. Bilo je to na jednom velikom mjestu, gdje su bili izvanredni pjevači, sve jako luksuzno. Ali puno mi se više svidjelo doživjeti to u malom prostru, onako kako jest.

Zanimalo nas je i kakav je suputnik njezin suprug Bruno.

– Moj suprug savršen je suputnik. Imamo iste interese i već se toliko dobro poznajemo. Bili smo malo žalosni jer smo nakon Frankfurta prema Lisabonu letjeli odvojeno, nedostajali smo si. S njim je divno putovati i mi se sve brzo dogovorimo. I ne samo na ovakvim putovanjima nego i na našem životnom putovanju. On je moj najdraži suputnik, a uz njega i moja djeca – Jan i Vigo koji su već veliki momci, imaju 21 i 25 godina.

Nisu imali vremena posjetiti muzeje, a velike gužve spriječile su ih da posjete jedno posebno mjesto na koje su planirali otići.

– Bila je takva nemoguća gužva. Nisam to u životu vidjela. Izračunali smo da bismo čekali barem dva sata, i to na suncu, da uđemo samostan svetog Jeronima u Belemu. Tako da smo odustali od toga. Ipak, bili su u jednom krasnom dvorcu na vrhu Lisabona, a provozali su se i njihovim legendarnim tramvajem.

Oduševili su je i ulični svirači, a posebno je uživala u poslastici pod nazivom Pasteis de Nata.

– Znači, koliko god taj kolačić koštao, mi bismo ga platili. Da je stajao 600 eura, mi bismo ga platili jer smo došli tamo s namjerom da ga probamo. Ali taj kolačić košta samo euro i četrdeset centi. Mislim da bismo mogli učiti od Portugalaca, shvatiti da ne moraju cijene biti paprene i da bi nam se turisti vraćali još i više kada bismo bili malo umjereniji s cijenama.

Kaže da je smještaj bio odličan.

– Smještaj je bio odličan, bili smo u hotelu s četiri zvjezdice i moram reći da je to bio vrlo povoljan hotel. S udruženjem sam bila u hotelu s pet zvjezdica, ali možda mi se čak i manje svidio od ovog hotela u kojem sam bila s Brunom.

Na putovanje u Portugal, kaže, najvažnije je ponijeti kreme za sunčanje.

– Kažu da je u Lisabonu 350 sunčanih dana godišnje. Znači, vrijeme je jako lijepo. Svakako treba imati kremu za sunčanje. Pomalo je vjetrovito, ali onako ugodno vjetrovito.

Osim Lisabona, oduševio ju je i London.

– Jako volim putovati. U Lisabonu mi je stvarno bilo divno, ali ovo smo ljeto suprug, djeca i ja bili u Londonu, a London je sam po sebi impresivan. Svaku smo večer išli gledati mjuzikle i koncerte jer je to nama u fokusu. Baš smo bili oduševljeni tim životom Londona, no unajmili smo i auto pa smo se vozili po Cornwallu. Išli smo skroz do Walesa, bilo je jako lijepo vidjeti tu unutrašnjost Engleske onoliko koliko smo mogli. Bili smo desetak dana u Engleskoj i stvarno je bilo predivno. Jako smo dobro društvo, tako da zapravo uživamo kamo god da odemo. Imali smo još nekoliko zanimljivih putovanja prije nekoliko godina kad smo unajmili kamper i obilazili Europu u svim smjerovima.

I za kraj, pitali smo je ima li nekih novosti u njenu životu, pa nam je otkrila da je u pripremi nova knjiga, no za to još ima vremena.

– Naravno da je u pripremi i nova knjiga, ali sigurno neće izaći u idućih pet godina. "Da sam ovo znala ranije" izašla je prije godinu i pol, pa bih rekla da je to relativno nova knjiga (smijeh). Ono što me trenutačno jako veseli jest organizacija vikenda za žene u Novom Vinodolskom. Sretna sam da mi tolike dolaze i da uživamo tamo sve zajedno, da se družimo i rastemo jedni s drugima. Tako da je to ono nešto na što sam sada fokusirana. Za koji tjedan imam novi. Sad sam se vratila s jednog takvog vikenda koji sam organizirala za žene, idem krajem svibnja na još jedan pa opet krajem rujna i tako uglavnom uživam. Lijepo mi je, a isto to želim i vašim čitateljima. Puno ljubavi im šaljem i uživajte u svim svojim putovanjima.

 

Komentara 4

Avatar tuđinskekratkenoge
tuđinskekratkenoge
10:31 20.05.2024.

Strašno, strašno što joj se dogodi!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:52 20.05.2024.

Valja poduzeti diplomatske korake, što radi ministar? Avion kasnio? Sramota.

Avatar Aurel
Aurel
20:02 20.05.2024.

pa ovo je zaista nevjerojatno!!! avion je - KASNIO??? prvi put čujem nešto tako strašno!!! sav sam se naježio. ali uspjeli su uloviti drugi let jer ie i taj avion kasnio. ali to nije bilo strašno nego super... jer suu ga ulovili. onaj prvi koji je strašno kasnio bio je tap-ov, a ovaj drugi koji je super kasnio bio je ca!. kuuul priča

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije