Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
yu grupa

Naše ime bilo je problem u Hrvatskoj i zato nismo ovdje tako dugo nastupali

yu grupa
Foto: Julien Duval/Vintage bar
10.01.2015.
u 21:02

Dugo smo čekali na susret s publikom u Hrvatskoj, čak dugih 25 godina, i moram priznati da je ovo bio emotivan i dirljiv susret s obje strane – prenosi nam Petar Jelić, gitarist YU grupe, dojmove s koncerta održanog u Vintage baru u Zagrebu

Dugo smo čekali na susret s publikom u Hrvatskoj, čak dugih 25 godina, i moram priznati da je ovo bio emotivan i dirljiv susret s obje strane – prenosi nam Petar Jelić, gitarist YU grupe, dojmove s koncerta održanog u Vintage baru u Zagrebu. Taj sastav bio je rock-simbol u bivšoj državi, a dobri poznavatelji rock-scene i danas se sjećaju njegovih hitova “Čudna šuma”, “Crni leptir”, “Mornar”.

Slave 45. rođendan

Upravo su spomenuti hitovi posebno razgalili publiku u Vintageu koja je s oduševljenjem reagirala i na pjesme iz novijeg opusa sastava.

– Znali smo da će svi znati stare hitove, ali malo smo se pribojavali hoće li atmosfera pasti kada zasviramo novije stvari, ali to se nije dogodilo. Štoviše, nakon koncerta nam je mnogo ljudi prišlo i kazali su nam da su uživali što su napokon mogli čuti uživo pjesme koje su im dosad bile dostupne samo preko YouTubea – zadovoljno prepričava Petar. Na pitanje je li ime benda utjecalo na to što tako dugo nisu nastupali u Hrvatskoj, Petar iskreno kaže:

– Naše ime zasigurno je utjecalo na tako dugu koncertnu pauzu u Hrvatskoj. Bilo je i prije ponuda za nastupe, ali na kraju bi ime našeg benda ipak bila prepreka. Međutim, ime nismo htjeli mijenjati jer je nastalo u trenu kada je Jugoslavija bila nešto čime smo se ponosili i imamo pravo s ponosom prisjećati se svojih početaka – objašnjava Petar i dodaje kako se nada da će im svirka u Zagrebu otvoriti vrata i za nastupe drugdje u Hrvatskoj jer bi se voljeli češće družiti s hrvatskom publikom.

Ova godina je slavljenička za YU grupu jer je napunila 45 ljeta i tako postala najdugovječniji sastav na ovim prostorima, a postoji li recept za tako dugi opstanak na sceni?

Novi album na proljeće

– Recept je sljedeći; ako se prema svojoj glazbi odnosite isto kao prema svom životu, a to bi trebalo biti pošteno i bez kalkulacija, onda postoji mogućnost da ste svježi jer niste išli protiv sebe – objašnjava Petar.

Sigurno dio uspjeha leži u tome što je riječ o obiteljskom bendu, jer Petar svira sa stričevima Dragom i Žikom.

– Čim radite s obitelji, lakše se dogovarate i bolje se razumijete – kaže Petar. Kako im je 2015. godina slavljenička, odlučili su publiku nagraditi i novim pjesmama koje obožavatelji dugo iščekuju jer je YU grupa zadnji album objavila prije 10 godina.

– Do proljeća će album biti u prodaji, a vjerujemo da ćemo ga imati priliku uživo predstaviti i publici u Hrvatskoj – poručuje Petar.

>>Legendarna YU grupa vraća se u Zagreb nakon više od četvrt stoljeća!

Komentara 54

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:25 10.01.2015.

Njihovim nastupom lignja krši predizbornu šutnju.....

SX
sudbina x
21:16 10.01.2015.

Yu grupa svira za Hrvatsku Yu vladu,bravo došli ste u pravo vrijeme da podržite kampanju Yusipovića!!!

SX
sudbina x
21:19 10.01.2015.

Da sad ste došli kad više nije problem vaše ime YU,dapače sad je ovdje sve sa predznakom YU!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije