Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večera za 5

Nikolina oduševila goste veganskim poslasticama pa zaradila visokih 37 bodova: 'Deset – bez razmišljanja!'

Foto: RTL
1/10
28.11.2023.
u 19:00

Tino je Nikolini bez razmišljanja dao deset bodova, a isti broj bodova dao je i Matei. Sandy je devetku udijelio zbog nedostatka začina u glavnom jelu, a najstroža je bila Gordana, koja je poručila da je uglavnom zadovoljna Nikolininom večerom pa ju je ocijenila sa osam bodova.

Učiteljica joge Nikolina Plenar ugostila je protukandidate drugog dana 'Večere za 5'. U Samoboru je ekipu dočekala na ukusnom druženju, a za koje je dobila 37 bodova. Tino je Nikolini bez razmišljanja dao deset bodova, a isti broj bodova dao je i Matei. Sandy je devetku udijelio zbog nedostatka začina u glavnom jelu, a najstroža je bila Gordana, koja je poručila da je uglavnom zadovoljna Nikolininom večerom pa ju je ocijenila sa osam bodova.

Pripravu večere Nikolina je započela desertom - tiramisuom kojeg je domaćica nazvala 'Puna čaša na mom stolu'. Veganski mascarpone i vrhnje, kava, keksi, rum, cimet - Nikolina je ekipi spravila pravu slasticu. Kao predjelo - Nikolina je, pak, spravila juhu koju je nazvala 'Zelena balada Vege-Reggae'. "Nadam se da nije ništa tužno, ovaj reggae budi maštu", prognozirao je Tino. Uskoro je Nikolina otkrila svu radost svog predjela - radilo se o ukusnoj juhi od graška. Posljednje što je Nikolina spravila za svoju večeru bilo je glavno jelo - 'Dalmacija u mom woku'. "Mediteranska kuhinja u istočnjačkom wok stilu?", zapitao se Sandy, a uskoro je dobio odgovor - radilo se o veganskoj verziji pašticade.

Večeru je uskoro Nikolina spravila, a potom se okrenula pripremi doma i aperitiva. Ekipi je za aperitiv ponudila dvije vrste rakije, a usto je ostavila dojam blage treme. "Činila mi se s malom tremom, no to je početak večere, treba ljudima prezentirati sve tako da ništa strašno", komentirao je Matei. "Pio sam šljivu koja je poprilično jaka i žestoka, ali otvara apetit", dodao je. "Šljivovica je bila kaubojska", zaključio je Sandy konkretnije.

VEZANI ČLANCI:

Uslijedilo je predjelo - juha od graška s dodatkom mente. "Okus predjela me osvojio, izvrsno je bilo balansirano, a grašak je opet dominirao", pohvalio je Matei. Složio se i Toni. "Spektakl, nisam nikad jeo tako finu juhu od graška", otkrio je poduzetnik. Glavno jelo uslijedilo je nakon ukusnog graška. Pašticada se svidjela ekipi. "Izgled je bio zadovoljavajući", komentirala je Gordana. "Elegantno i decentno usklađeno", dodao je izgled glavnog jela Matei. "Falilo mi je malo soli u palenti", komentirao je okus pašticade Sandy. "Okus - nemam zamjerke, izvrsno izbalansirano sa svim začinima, a palenta je to sve lijepo upotpunila", zaključio je Matei.

Kraj večere donio je na stol slasni tiramisu. "Okus je bio lagan i osvježavajući, bio mi je idealan završetak", komentirao je Matei. Pohvalama se pridružio i Tino, a ekipa je udijelila i pohvale na račun atmosfere. Nikolina je ekipi uskoro udijelila prigodne poklone - sok od aronije koji proizvodi njezina svekrva.

Za kraj, ekipi je zasvirao Nikolinin suprug Dejan. "Kada je zapjevao, bilo je lijepo i njih dvoje djeluju skladno, imaju super energiju, veselu, super završetak", zaključio je Matei o večeri.

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

VIDEO Ivana Paradžiković: Živjela sam na autopilotu, dovezla bih se doma da uopće ne znam kojim putem sam došla

Komentara 1

TI
tigar10
22:03 28.11.2023.

hrpa luđaka ovaj tjedan na meniu 😡😡😡

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije