Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pripremite se za sjajan glazbeni program na Festivalu “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“

SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ
Foto: Ana Čagalj
1/9
24.04.2024.
u 09:36

U Vukovaru od 3. do 5. svibnja Jole, klapa Rišpet, Tiho Orlić i koncertni hommage Željku Sabolu „Prijatelji stari gdje ste…“

Pripreme za nadolazeće 6. izdanje Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” u punom su jeku, a ovogodišnji festivalski program prepun je odličnih besplatnih glazbenih sadržaja i velikih koncerata za posjetitelje Festivala. Glavne zvijezde ovogodišnjeg izdanja Festivala “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” svakako su Jole, klapa Rišpet i Tiho Orlić, zvučna imena hrvatske estrade koja će svojim koncertima na glavnoj festivalskoj pozornici svake večeri zasigurno okupiti brojne Vukovarke i Vukovarce, ali i brojne goste iz cijele Slavonije i Hrvatske.

Jole će nastupiti u petak, 3. svibnja, i svojim koncertom koji počinje u 21,30 sati zaključiti prvi festivalski dan. Dalmatinski „kralj zabave“ već je godinama miljenik svih generacija publike i jedan od najtraženijih izvođača u Hrvatskoj. „Nosi mi se bijela boja“, „Sto godina samoće”, „Ja ti mogu biti tata“, „Bagrem bijeli“, „Kada žene tulumare“, „Jedna mala plava“, „Remek djelo“, „Miško moj“ i druge uspješnice iz glazbene radionice obitelji Huljić u izvedbi ovog simpatičnog dalmatinskog showmana, garancija su sjajne zabave. Druge festivalske večeri, 4. svibnja, također u 21,30 sati, Vukovarom će odjekivati dalmatinska glazba i to uz popularni Rišpet! Rišpet je prvo kao klapu osnovao 2011. renomirani splitski skladatelj Pero Kozomara koji je i dalje glavni kompozitor i producent Rišpeta, dok Ivo Amulić, sjajan glazbenik i veliki šarmer koji je ogromnu popularnost stekao nekoć kao frontman Tutti-Frutti benda, u Rišpetu briljira kao solist. Posljednjih nekoliko godina Rišpet je obilježio sa čak šest velikih koncerata u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, koji su rasprodani i po mjesec dana ranije, a jedan od njihovih rekordnih uspjeha je rasprodana Spaladium Arena u Splitu, kada je u njihovim pjesmama uživalo više od 10.000 ljudi. 

Ovi su „dalmatinski slavuji“, kako ih fanovi često nazivaju, svoju neupitnu kvalitetu potvrdili i snimanjem hit-dueta s legendarnim Mišom Kovačem s kojim je nastao njihov najveći hit „Sunce mi od tebe dolazi", a snimili su i duete s Jelenom Rozgom "Prsti zapleteni" i s Doris Dragović „Jedina jubav moga života“. Na koncertu u Vukovaru, publika će imati prilike čuti i druge velike hitove klape Rišpet – „Šta mi, ljube, oćeš kazat“, „Ajme šta te volin“, „Maka maka“, „Mislin samo na te“, „Kad je pošla ća", „Projdi mojon kalon“, „Fališ mi“ i mnoge druge.

Koncert koji će u nedjelju, 5. svibnja, zatvoriti ovogodišnji Festival, održat će Tiho Orlić s početkom u 20,30 sati. Pjevač koji je na domaćoj glazbenoj sceni prisutan od devedesetih, veliku je popularnost stekao uz Marka Perkovića Thompsona u čijem je bendu bio basist, lider benda, a kasnije i glavni producent najuspješnijih Thompsonovih pjesama i albuma. Zajedno s Thompsonom snimio je i poznati duet „Stari se“.

Posebna glazbena poslastica 6. izdanja festivala „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” svakako je koncert „Prijatelji stari, gdje ste?“ koji će se održati u nedjelju, 5. svibnja s početkom u 18,30 sati, prije završnog koncerta Tihe Orlića. Koncert je hommage poznatom hrvatskom književniku, slikaru, tekstopiscu i autoru mnogobrojnih šansona Željku Sabolu, koji je rođeni Bjelovarčanin. U okviru ovog nostalgičnog glazbenog putovanja prisjetit ćemo se brojnih evergreena za koje je stihove napisao Sabol, poput pjesama „Djevojka za jedan dan”, „Pusti me da spavam”, „Stare ljubavi”, „Sve se vraća, sve se plaća”, „Samo simpatija”, „Ostala si uvijek ista”, „Zakuni se ljubavi”, „Zagrljeni”, „Sedam suza“ i mnogih drugih. Koncert će otvoriti Vukovarka Mateja Ištuk pjesmom „Prijatelji stari gdje ste“, a ostali solisti koncerta su pjevačica Lea Mijatović te mladi solisti iz Bjelovara Ružica Čović, Davor Lovrić i Vedran Jagodić.

Koncert „Prijatelji stari, gdje ste“ gradu Vukovaru i festivalu „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” poklanja Turistička zajednica Bjelovar-Bilogora koja je ovogodišnji partner Festivala.

Foto: Marko Balaži

Ove se godine uz već tradicionalne lokacije održavanja programa Festival proširio i na dvije nove lokacije - amfiteatar uz Vukovarski vodotoranj i pješački most Jean Michel Nicolier. Tako će u amfiteatru uz Vukovarski vodotoranj u subotu, 4. svibnja na ovoj predivnoj novoj pozornici u 17,15 nastupiti komorni ženski pjevački zbor Cantus ante omnia iz Zagreba, a potom će uslijediti koncert vokalnog etno ansambla L.I.P.E. iz Siska.

Na pozornici na mostu Jean-Michel Nicolier posjetitelje očekuje sjajan koncert na sam dan otvorenja Festivala, u petak, 3. svibnja, od 11 sati kada će ovdje muzicirati gudački kvartet White Quartet i predstaviti gudačke adaptacije poznatih pop i klasičnih skladbi.

No, ni to nije sve – posjetitelji će tijekom Festivala moći uživati u prigodnom glazbenom programu drugA STRANA Festivala koji je zamišljen kao glazbena platforma za mlade pjevače i glazbenike. Ovogodišnji program predstavlja vukovarske talente, pa će tako na prvom koncertu iz ovog niza u petak, 3. svibnja, na glavnoj festivalskoj pozornici u 20 sati nastupiti Mateja Ištuk i grupa Babilon, a u subotu, 4. svibnja, u amfiteatru kod Vukovarskog vodotornja u 18 sati, svoj će koncert održati Glazbeni odjel OŠ Dragutina Tadijanovića.

Bez sumnje, ovogodišnji festival „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” ponovno će oduševiti posjetitelje jedinstvenom kombinacijom ponude glazbeno-umjetničkih sadržaja, gastro ponude tradicionalnih jela iz svih krajeva Hrvatske te prezentacijom zaštićene hrvatske nematerijalne kulturne baštine, najznačajnijih kulturno-turističkih manifestacija i atrakcija iz cijele Hrvatske.

Detaljan festivalski program s više detalja o svim sadržajima dostupan je na službenoj stranici Festivala: https://svizajedno.eu/#!/program.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije