Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj Programa

Riječki bend objavio je obradu pjesme "Kišni razdraganci" Termita, a njihov novi album izlazi početkom iduće godine

Foto: Promo
1/7
26.11.2023.
u 07:00

Bend čine Đina Škulić, Luka Filipan, Ivan Brajković, Dino Ivelja i Igor Klanfar, a frontmenica Đina ispričala nam je detalje o svom bendu i najnovijoj pjesmi koju su nedavno izbacili.

Riječki bend Kraj Programa osnovan je krajem 2011. godine te je nastao spontano kao suradnja prijatelja koji vole sličnu glazbu. Bend čine Đina Škulić, Luka Filipan, Ivan Brajković, Dino Ivelja i Igor Klanfar, a frontmenica Đina ispričala nam je detalje o svom bendu i najnovijoj pjesmi koju su nedavno izbacili. Naime, Kraj Programa je izdao obradu pjesme 'Kišni razdraganci' od Termita, a za ovaj potez odlučili su se nakon prijedloga izdavačke kuće Dallas Recordsa.

- Ponudili su nam da obradimo jednu od pjesama benda Termiti u sklopu reizdanja njihove LP ploče "Vjeran pas". Volimo takve izazove, i nekako smo na prvu kliknuli s "Kišnim razdragancima" pa smo odlučili toj pjesmi dati "novo ruho" - rekla je Đina te dodala da su reakcije i publike i Termita odlične. No, Kraj Programa radi i na svojim stvarima. "Srce na dlanu", "Oči u oči", "Kule od karata" samo su neke od njihovih pjesama, a Đina nam objašnjava da one nastaju kroz ideje svih članova benda.

Foto: Promo

- Najčešće naš bubnjar Igor posloži aranžman i napravi neku vrstu demo pjesme od svojih ideja i ideja ostalih članova, nakon čega on i ja na to slažemo melodije vokala i tekst - kaže te dodaje da i spotove uglavnom osmišljavaju sami, a za snimanje i montažu zadužen je gitarist Luka Filipan.

Bend je u ranijim intervjuima najavio novi, treći album za ovu godinu, a Đina nam je otkrila da je njegovo snimanje završeno. No, album će svjetlo dana ugledati ipak početkom 2024. Detalje novog materijala bend je odlučio još zadržati za sebe, a zbog albuma trenutno su odlučili i ne nastupati.

- Nakon izlaska albuma plan je čim više live svirki po klubovima i festivalima - otkriva Đina. Bend je svoj put započeo "dosta mladenački i optimistično, a sada za sebe kažu da su "zreliji i realniji".

VEZANI ČLANCI

- Kroz preko deset godina sviranja shvatili smo da nam je bend neka vrsta terapije, kroz koji smo izgradili stvarno super prijateljstva, i mislim da je upravo to najbolji dio Kraja Programa. Prvenstveno nam je bitno da stojimo iza svega što radimo i da se dobro zabavljamo, naravno ako publika to prepozna još bolje, ali danas je zapravo jako teško uopće dobiti priliku da se negdje predstaviš, bez da nekoga poznaješ, glazba je nekako pala, ne u drugi plan nego valjda u peti plan - ističe te dodaje da su ime odabrali nakon što su napravili prvu pjesmu.

- Jedna od prvih pjesama koje smo napisali zvala se "Prekid programa", to nam je odmah zazvučalo i kao dobro potencijalno ime za bend, međutim naišli smo na bend ili izvođača koji je već zauzeo to ime te smo samo promijenili u "prekid" u "kraj" - objašnjava.

Kraj Programa ističe i da neslaganja u bendu rješavaju demokratski, iako im se ta neslaganja u zadnje vrijeme rijetko događaju.

- U zadnjih nekoliko godina, kako smo krenuli raditi na novom albumu, desilo se jednostavno da smo većinu vremena bili jako skladni - kaže Đina te dodaje da se bend koncentrira na to da što više publike čuje za njih, no da bi, ako im se ukaže prilika, krenuli raditi i za inozemno tržište.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije