Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA DAN ŽENA

Severina sa ženskim zborom otpjevala feminističku verziju hrvatske himne

Zagreb: Severina uz zbor Udruge Domino izvela feminističku izvedbu "Lijepe naše"
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/11
08.03.2024.
u 19:46

Pjevačica se nastupu pridružila, kako je rekla, u znak podrške borkinjama za ženska prava, te u znak podrške Arijani Lekić-Fridrih, "nezaustavljivoj, hrabroj i glasnoj ženi".

Pjevačica Severina danas se ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu pridružila performansu umjetnice Arijane Lekić-Fridrih, koja je sa ženskim zborom izvela feminističku verziju himne "Lijepa naša".  Pjevačica se nastupu pridružila, kako je rekla, u znak podrške borkinjama za ženska prava, te u znak podrške Arijani Lekić-Fridrih, "nezaustavljivoj, hrabroj i glasnoj ženi".

Severina je ranije na društvenim mrežama pozvala pratiteljice i pratitelje da se pridruže izvedbi te da svoju solidarnost sa ženama pokažu izlaskom na skupove i marševe koji se na Međunarodni dan žena obilježavaju u nizu hrvatskih gradova.

- Kad muškarac nešto uradi, to je strategija. Kad žena uradi isto, onda ona kalkulira… E, pa evo vam figa. Drage moje, 'male i nemoćne ženice', pokažimo im danas koliko smo velike i moćne. Danas je naš dan i zato… Svi na Marš za žene!, napisala je Severina. 

Zagreb: Severina uz zbor Udruge Domino izvela feminističku izvedbu "Lijepe naše"
1/44

Zajednički program Muzeja suvremene umjetnosti i udruge Domino povodom Dana žena započeo je feminističkom izvedbom himne, a nastavio se vodstvom kroz izložbu 'Osvijesti! Odupri se! Reagiraj!'. Okupljene i okupljeni zatim su se uputili na Noćni marš za Dan žena pod sloganom 'Feminizam i gotovo' u organizaciji udruge fAKTIV. 

VEZANI ČLANCI: 

Inače, Severina je jučer na društvenim mrežama napisala da opet obilazi sudove.

- U mene isto sr*nje, mislim stanje… Ovih dana opet malo obilaženje sudova, malo institucija koje bi trebale štititi dijete i mene… Trebale… Sve isto kao i posljednjih 11 godina. Nove prijave, više ih ne brojim, tisućiti put odgovaraj na jedna te ista pitanja. Ono kad moraš biti fina i koncentrirana, ostaviti dojam... Ono kad zlostavljač nastavlja zlostavljanje preko institucija. I opet nikome ništa. Stisni zube i izdrži. A što ima kod vas? Kako je? - napisala je pjevačica.

Ključne riječi

Komentara 5

RE
RevizorNovinarstva
20:36 08.03.2024.

Ovo je ismijavanje i vrijeđanje himne. Zašto u ovom zboru nije bilo zastupljeno 50% muškaraca radi ravnopravnosti u koju se toliko zaklinju te ekstremisticke organizacije

JA
JapaRuda
20:36 08.03.2024.

Kad pjeva ima nekak duboki glas, valjda zato jer joj je grlo produbljeno

RE
Reall
21:35 08.03.2024.

Sukladno Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske ovakva izvedba himne podliheže kaznenoj odgovornost, nadam se netko vodi brigu o tome u ovoj državi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije