Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joost Klein

Švedska policija oglasila se o slučaju Nizozemca koji je izbačen s Eurovizije. Čekaju ga posljedice

Foto: Profimedia
1/12
14.05.2024.
u 17:28

Švedska se policija oglasila oko slučaja Nizozemca Joosta Kleina, a koji je izbačen iz finala Eurovizije zbog neprimjerenog ponašanja

Švedska policija oglasila se oko slučaja Nizozemca Joosta Kleina koji je diskvalificiran s Eurovizije zbog neprimjerenog ponašanja. Glasnogovornik policije Jimmy Modin rekao je za Guardian kako je njihova istraga gotova kao i da će se u idućih nekoliko tjedana donijeti odluka o tome hoće li se protiv Joosta podnijeti i optužba, ne pojašnjavajući dodatno o kakvim je zapravo prijetnjama bila riječ.

''Očekujemo da će vrlo vjerojatno doći do kaznenog progona'', potvrdio je Emil Andersson, policajac zadužen za cijeli slučaj, u izjavi za švedsku televiziju. Također, dodao je i to kako će ubrzani kazneni progon, proces koji traje šest do osam tjedana biti vrlo izgledan zato što svađa nije uključivala ozbiljniji zločin. Prema pisanju švedskih novina Sydsvenskan, kazneno djelo upućivanja prijetnji u njihovoj zemlji najčešće dovodi do novčanih kazna nakon osude.

Podsjetimo, nakon što je Klein izbačen jer je prijetio fotografkinji, nizozemska delegacija rekla je kako je šokirana tom odlukom jer ju njihov predstavnik nije dotaknuo. ''Usprkos jasno sklopljenom dogovoru Joost je snimljen u trenutku kada je sišao s pozornice odlazeći u green room. Joost je u tom trenutku više puta dao do znanja da ne želi da ga se snima, no to se nije poštivalo'', poručili su dodavši kako su EBU-u ponudili nekoliko rješenja, no Klein je unatoč svemu izbačen.

 

Foto: Profimedia

 

 

VIDEO: Totalna ludnica na zagrebačkom Trgu! Obožavatelji dočekali Baby Lasagnu u apsolutnoj euforiji

1/113

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

FOTO Nemo je razbio osvojeni trofej nakon pobjede! U trenutku ushita mikrofon je ispao i razbio se

1/21

 

Napad na fotografkinju Joost je priznao i ispričao se javnosti, no nije poznato je li ispriku uputio i samo napadnutoj. Također, Nizozemac je trebao nastupiti s pjesmom "Europapa".

 

VIDEO: Tomislav Štengl o lobiranju na Euroviziji: 'Za to se oduzimaju bodovi'

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:55 14.05.2024.

Zamislite da se Balkancima sudi za uvrede i prijetnje. Prosječna amaterska nogometna utakmica bi izrodila barem 20 sudskih postupaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije