Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imaju troje djece

Tko je samozatajna supruga Andreja Plenkovića? Praktična je vjernica i obožava domaće brendove

Zagreb: Premijer Andrej Plenković i supruga Ana snimljeni ispred Crkve Svetog Blaža
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/16
20.05.2024.
u 10:24

Premijer Andrej Plenković i njegova supruga Ana Maslać Plenković u braku su već deset godina, a u javnosti se rijetko zajedno pojavljuju. Ipak, prošlog tjedna imali su predivan razlog za slavlje

Prošli je tjedan doista bio lijep za premijera Republike Hrvatske – Andreja Plenkovića, čiji je inače stariji sin Mario primio sakrament Prve pričesti u župi svetog Blaža. Predsjednik Vlade pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog sina Marija. "Danas je naš Mario primio sakrament Prve pričesti u župi sv. Blaža. Ponosni roditelji Ana i Andrej, sestra Mila i brat Ivan" napisao je uz fotografiju iz crkve koju je objavio na društvenoj mreži Instagram.

Osim toga, prošli će tjedan zasigurno pamtiti i po tome što je treći put i službeno postao premijer. Nakon deset sati zasjedanja u Saboru izglasano je povjerenje Vladi RH na čelu s  Andrejem Plenkovićem, kojeg je inače podržalo 79 zastupnika. Tako smo prošlog tjedna imali priliku vidjeti i njegovu suprugu, samozatajnu Anu Maslać Plenković, što je odmah pridobilo veliku pozornost javnosti. Inače, Andrej i Ana u braku su deset godina, a poznato je i da imaju troje djece, Marija, Milu i Ivana. Osim toga, Plenkovićevu ljepšu polovicu nemamo priliku baš često vidjeti, a zadnji put pojavila se u javnosti 2019. godine kada je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala kineskog premijera Li Keqianga i njegovu suprugu Cheng Hong, koji su tada stigli u službeni posjet Hrvatskoj.

Inače, hrvatski je premijer od supruge stariji čak devet i pol godina, a vjenčali su se u listopadu 2014. godine. Ovaj se par upoznao u Saboru gdje je Ana bila zaposlena kao šefica Službe za pravne i ljudske poslove, a premijer je tada bio zastupnik HDZ-a. Maslać-Plenković, koja je po struci pravnica, može se pohvaliti incognito statusom koji je zauzela još za vrijeme prijevremenih parlamentarnih izbora 2016. godine, gdje se tijekom kampanje HDZ-a uopće nije pojavljivala, a odvajanje privatnog od poslovnog dijela par Maslać – Plenković oduvijek vješto provodi.

 

Zagreb: Premijer Andrej Plenković i supruga Ana snimljeni ispred Crkve Svetog Blaža
1/16

 

VEZANI ČLANCI:

 

Rodom iz Dubrovnika i hercegovačkih korijena, Ana je devet godina starijeg supruga Andreja osvojila na radnom mjestu u Saboru 2007. godine. Za Anu njezini prijatelji kažu da je praktična vjernica, iznimno vezana za Crkvu i tradicionalne običaje. Samozatajna, ali karakterno ispravna, pa je tako u Saboru slovila kao kvalitetan kadar. Sudbonosno ''da'' našem premijeru izrekla je u listopadu 2014. godine u rodnom gradu, a na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi. Dva mjeseca poslije vjenčanja, na Anin 35. rođendan, 19. prosinca paru se rodio sinčić Mario koji je dobio ime po Plenkovićevu ocu, profesoru komunikologije. U veljači 2017. godine rodila mu se sestrica Mila u Petrovoj bolnici, a time je Andrej Plenković postao prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata postao otac.

 

Zagreb: Premijer Andrej Plenković i supruga Ana snimljeni ispred Crkve Svetog Blaža
1/4

 

Za vrijeme njegova angažmana u Europskom parlamentu živjeli su na dvije adrese jer je Plenković od ponedjeljka do četvrtka bio u Bruxellesu, a za vikend dolazio u Zagreb. Iako se vješto skriva od očiju javnosti, kada se lijepa Dubrovkinja negdje pojavi, mnogi se dive njezinu istančanom odjevnom ukusu. Odmjeren stil koji se uvijek podudara s prilikom i ulogom koja joj je namijenjena kao supruzi Andreja Plenkovića, premijerova supruga vrlo dobro i savjesno bira. Tako je prilikom posjeta kineskog premijera Lia Keqianga, koji je sa suprugom Cheng Hong došao u službeni posjet Hrvatskoj, Ana Maslać Plenković ponovno odabrala dizajn hrvatskih kreatora iz modne kuće Nebo.

 

VIDEO: Nina Badrić u vjeri je našla svoj oslonac: 'Kažem sebi – jednostavno bez Boga niti preko ceste'

 

Komentara 25

MP
marinko.przolica
15:08 20.05.2024.

Potpuno nebitno tko mu je supruga i normalno da se ne pojavljuje s mužem na poslovnim događajima. Nismo monarhija pa da imamo kraljice, princeze niti ju je tko birao na izborima... Žene od predsjednika premijera ili bilo kojeg dužnosnika nema niti u jednom zakonu pa nema niti obveze niti funkcije. To što neki pridodaju ženama ili muževima neka monarhistička zaduženja ili očekivanja u demokracijama nije normalno

Avatar Caliban
Caliban
11:21 20.05.2024.

Bar nije kao Snjeguljica Tankošnita, s jabukama i priručnikom za prehranu (koji je država tiskala), išla po školama i okoristila se muževom pozicijom za svoju promociju 🤨

LL
lijepa_li si
12:57 20.05.2024.

u zemlji gdje se 80% pučanstva izjašnjava kršćanima, lijepo je pročitat da je žena premijera praktična vjernica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije