Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Produhovljeni imidž

Vjera ili moda? Vatreni 'poludjeli' za narukvicama iz Međugorja

eduardo da silva
Foto: \'Luka Klun/Vecernji list\'
1/3
15.08.2010.
u 17:41

Drvena narukvica izrađena od dvanaest pločica s likom Gospe, Isusa, anđela i svetaca koja se u međugorskom svetištu može kupiti za simboličnih 10 kuna postala je svojevrsni zaštitni znak naših nogometaša.

Otkako su pobjede naše nogometne reprezentacije postale rijetkost, a samouvjerenost igrača krenula je silaznom putanjom, vatreni su postali najveći vjernici na travnatim terenima. Sudeći po narukvicama iz Međugorja koje ne skidaju sa svojih ruku već dvije godine, naši nogometaši postali su modno i vjerski usklađeni.

Gospini štovatelji

Drvena narukvica izrađena od dvanaest pločica s likom Gospe, Isusa, anđela i svetaca koja se u međugorskom svetištu može kupiti za simboličnih 10 kuna postala je svojevrsni zaštitni znak naših nogometaša, a zahvaljujući njima i najpopularniji međugorski suvenir koji se može kupiti u web shopu Večernjeg lista. Najvatreniji su pobornici Gospe su trener Slaven Bilić, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Danijel Pranjić, Ivan Rakitić, Ivan Klasnić i Stipe Pletikosa koji već godinama ispod dresa nosi i majicu s Gospinim likom. Stipe, a odnedavno i svi njegovi suigrači, čvrsto je uvjeren da vjera najviše može pomoći čovjeku kad zapadne u sportsku i fizičku krizu. – Dres koji sam blagoslovio u Međugorju donio mi je veliku sreću.

Nakon posjeta svetištu sve je u mom životu krenulo nabolje – ističe Pletikosa. Zasad nema većeg fanatika od njega osim što Mladen Petrić i Ognjen Vukojević umjesto jedne narukvice iz Međugorja na svojim rukama imaju dvije.

Neuslišene molitve

Na vjersku osviještenost naših nogometaša najviše je utjecao vozač autobusa reprezentacije Nenad Špoljarić koji je narukvicama posvećenim u Međugorju nagradio igrače prije dvije godine neposredno prije njihova odlaska na Europsko nogometno prvenstvo. Božju pomoć tada su uistinu trebali, ali im je ni međugorski suvenir nije donio.

Ključne riječi

Komentara 75

JO
jozinho
19:18 15.08.2010.

pa ovde u njemackoj je toji nakit iz medjugorja pravi hit medu mladima(nasi,talijani,spanjolci,njemci musko i zensko), mislim malo vjera malo moda....a 100% sam siguran da su to nasi mladi uveli u modu....

OB
-obrisani-
19:19 15.08.2010.

a zašto netražite putem presjednika lignje da se zabrani reprezentativcima nošenje katoličkih simbola, naravno uz obavezno nošenje petokrake

KI
killer3000
19:13 15.08.2010.

Lynx je 100 % u pravu što se tiče Međugorja, a nogometašima bi bilo bolje da se uhvate nogometa, a ne glumatanja po svetištima i sl. da bi ispali pravi Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije