Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova knjiga otkriva

Zarobljen u paklu droge: Slavni pjevač bio je usamljen i slomljen, a zadnje dane je provodio u društvu muških prostitutki

Foto: Profimedia
1/4
13.06.2022.
u 14:15

Iscrpnu Michaelovu biografija potpisuje James Gavin u kojoj donosi puno nepoznatih detalja o njegovom životu, a do tih informacija Gavin je došao kroz razgovor s više od 200 prijatelja i poznanika George Michaela.

Za nekoliko dana premijerno će biti prikazan autobiografski film "George Michael Freedom Uncut" o životu slavnog Georga Michaela koji je preminuo na na Božić 2016. u 53. godini. Premijera filma zakazana je za 22. lipnja i donosi dosad nikada objavljene kućne snimke pjevača te intervju s njegovim bliskim prijateljima poput Eltona Johna. Obožavatelji ipak s više nestrpljenja čekaju iscrpnu Michaelovu biografija koju potpisuje James Gavin koja donosi puno nepoznatih detalja o njegovom životu, a do tih informacija Gavin je došao kroz razgovor s više od 200 prijatelja i poznanika George Michaela.

Kroz njihove priče došao je do zaključka kako je Michael bio emocionalno krhka osoba izmučena nesigurnošću te je kroz godine sve više zaglibio u pakao droge i udaljavao se od nekada bliskih mu osoba. Gavin zaključuje kako je nekada jedna od najglamuroznijih celebrity osoba George umro kao 'patetičan, usamljen i slomljen lik'. Svoje je zadnje dane je proveo kao samotnjak, naručujući svaki dan nezdravu hranu te je vrijeme provodio u društvu muških prostitutki u svojoj vili u sjevernom Londonu. Omiljena zabava posljednjih mjeseci života mu je bila i gledanje omiljene sapunice Coronation Street uz koju je obavezno jeo kutije sladoleda Haagen-Dazs, a njegova kreativnost je sve više tonula, a prepoznatljiv vokal su mu uništile cigarete i uživanje u drogama, prenosi Daily Mail. Dok se autobiografski film usredotočio na 1980-e i rane 1990-e, kada je George bio na vrhuncu svoje slave, knjiga daje uvid u mračnije kutke njegova života. Prijatelji slavnog glazbenika otkrivaju kako njegov otac, koji je još uvijek živ, nije nikada prihvatio činjenicu da mu je sin homoseksualac i to je dosta utjecalo na glazbenika.

Gavin se u knjizi bavi i sumnjom i nagađanjima kako George Michael nije umro zbog problema s jetrom i srcem nego si je oduzeo život i to 24. prosinca na datum godišnjice smrti voljene mu majke Lesley. Po prvi put, autor Gavin sugerira da je Georgeov ego doveo do sukoba s Whamom! i  Andrewom Ridgeleyjem s kojim je bio prijatelj od 12 godine. Sukob se dogodio kada je George zahtijevao da njemu ide veći dio zarade od hita "Careless Whisper" koju je George napisao kao 17-godišnjak ali su svugdje bila potpisana obojica kao autori. George je već tada imao milijune i podjela tantijema bi Andrewu donijela financijsku sigurnost, ali George to nije htio dopustiti i često je isticao kako je Wham! uspio zahvaljujući njegovom talentu a ne Andrewu. Njegova seksualna orijentacija godinama je bila tajna, a njegov tim je dobro znao da mu u svakom gradu u kojem je nastupao morao osigurati partnera. Suradnici pokojnog Michaela tvrde da je bio i jako paranoidan oko privatnosti pa je nekada išao tako daleko da je znao unajmiti cijeli restoran samo za sebe. 

VIDEO Pogledajte dio atmosfere s promocije novog albuma Nine Badrić

Ključne riječi

Komentara 5

SS
sokac sa drave
09:42 16.06.2022.

On je te sexualne orjentacije i unistavao je sve norme zivota nama pokazivao kako treba zivjeti bez Boga.Udarili su na sva zvona da su diskriminirani da nisu ravnopravni a bit ce kada nas prisile da im pederske parade zovemo parade ponosa.Dobro i to smo im dozvolili ali oni kazu ne,ne hocemo biti ministri sefovi kazalista hocemo vise muskih baletana .Hocemo biti premijeri i predsjednici drzava hocemo ponosnu zastavu duginih boja izvjesene svagdje cak i na skolama.Mic po mic i oni kazu mi smo normalni ali vi krscani bas i niste.Koliko vladara drzava te orjentacije ima samo u europi pa u europskom parlamentu.Poceo je rat kao krajni cilj te orjentacije.Pokojni Igor mandic je govorio i pisao o toj nadolazecoj opasnosti koja ima za cilj unistavanje krscanstva.Domazet Loso vec godinama poziva u obranu krscanskih vrijednosti i borbu protiv apokalipse koja je vec pocela sa ratom krajnim ciljem onih sto kazu da su normalni i onda smo mi nenormalni.

SA
sasha68
12:26 15.06.2022.

kaže..u svakom gradu su mu nabavljali partnera...zar to nije kazneno djelo? i kako to autor nonšalantno opiše kao da je nabavio duvan

DU
Deleted user
21:56 13.06.2022.

"Njegova seksualna orijentacija godinama je bila tajna, ..." Otkrio ju je on već na svome albumu "Faith" (1987.), i to u pjesmi "Father Figure", sa stihom "That's all I wanted, but sometimes love can be mistaken for a crime." A taj se stih nadovezuje na stihove - "I will be your father figure, put your tiny hand in mine. I will be your preacher teacher, anything you have in mind. I will be your father figure, I have had enough of crime. I will be the one who loves you 'til the end of time." Samo, triba znati čitati stihove/pjesme, tako i između redaka. Naravno, dobro je znati i ponešto (auto)biografski iz života samog tekstopisca. Inače, vrhunski album, sve jedna stvar, uključujući i ovu spomenutu, a o "Kissing a fool" (premda nisam nešto u jazzu, tekstualno i glazbeno - maestralna) da ne govorim. "Faith" (1987.), "Listen without prejudice vol. 1" (1990.) i "Older" (1996.) njegovi vrhunski (solo) albumi, "Patience" (2004.) nešto slabiji, iako su mi super i njegove obrade (kao Wham!) - "Where did your heart go?", i (solo) - "I can't make you love me", "If you were my woman" i "They won't go when I go". Također, i dva kao Wham! - "Fantastic" (1983.) i "Make it big" (1984.), posebno genijalna - "Everything she wants". Vrhunski glazbenik, skladatelj, tekstopisac, pjevač, jednako kao i njegovi koncerti. Prerano je završio kako svoj život, tako i, posljedično, svoju glazbenu karijeru. Parafraziram ga - "I miss my Georgie" :) (u originalu - "I miss my baby" ("Fastlove"/"Older") ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije