Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avantura na Velebitu

Zoran Vakula više od putovanja voli povratak kući, kćeri i supruzi

zoran vakula
16.06.2012.
u 10:00

Gledatelji će sljedeće godine u serijalu “Neotkrivena Hrvatska” u emisiji o Velebitu uz Zorana Vakulu vidjeti i stručnjake Vladu Prpića, Antu Vukušića, Krunoslava Raca i Josipa Tomaića

Hoće li sutra kiša ili će nas obasjati sunce pitanje je na koje meteorolog Zoran Vakula ima spreman odgovor. Iako smo ga naviknuli gledati u odijelu i u strogom formatu HTV-ova Dnevnika, gledatelji će u sklopu serijala “Neotkrivena Hrvatska”, koji bi se trebao emitirati sljedeće godine, dobiti uvid u nešto drugačijeg Vakulu.

– Sretan sam i ponosan što me ekipa Dokumentarnog programa HTV-a pozvala da cijeli tjedan provedem na Velebitu. Radio sam i istodobno uživao kao voditelj-putnik u jednoj epizodi serijala. Razgovarajući sa stručnjacima, otkrio sam mnoge zanimljivosti i mjesta koja bi mogli posjetiti svi ljubitelji prirode. Najviše pamtim boravak u jednoj od naših rijetkih prašuma, gdje priroda živi bez djelovanja čovjeka, barem vidljivog djelovanja, zatim spuštanje i boravak u ledenici, uz snijeg i led, te uspinjanje na Zavižan i divan pogled, pun ponosa, na ljepote i raznolikost Lijepe naše – kaže Vakula koji se na Velebitu najviše plašio poskoka. I sad mu, kaže, pomisao na ugriz te opasne zmije izaziva jezu.

Kiša koje je neumorno padala zadnjih dana svibnja nije previše smetala radoznaloj ekipi, ali je pitanja o vremenskoj prognozi bilo stalno. Za Zorana je istraživanje Velebita bilo novo iskustvo.

– Nemam želju ići negdje gdje nitko nije bio samo zato da bih mogao reći da sam baš ja prvi došao na to mjesto. Ne smatram se avanturistom i nekim osobitim istraživačem nepoznatoga. No volim putovati. I još više, vratiti se sretno kući, obitelji – govori meteorolog kojemu su se tijekom vikenda pridružile supruga Lavanda i devetogodišnja kći Luna. Krajolik i pustolovine koje Velebit pruža oduševile su ih pa Zoran kaže da nije isključeno da će uskoro baš onamo na izlet.

Nakon istraživačkog podviga brzo se vratio dnevnoj rutini. Posao meteorologa radi godinama, a zahvaljujući simpatičnosti i šalama, stekao je mnogo obožavatelja među TV gledateljima. On pak skromno kaže da se samo trudi odraditi posao što kvalitetnije te da nikad nije požalio što se pojavio u medijima.

– Volim posao koji radim, što se, nadam se, i vidi. U medijima sam odavno, povremeno još od osnovnoškolskih dana u Pitomači, gdje sam svašta radio. Mnogo toga što sam već tada naučio i danas mi pomaže u radu – kaže Vakula.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije