NORMALIZACIJA

Gorski kotar polako se oporavlja od elementarne nepogode

Struja Gorski kotar
Goran Kovačić/Pixsell
10.02.2014.
u 13:11

Župan Zlatko Komadina još je jednom kazao kako postoji mogućnost korištenja Fonda solidarnosti Europske unije

Gorski kotar polako se oporavlja od prošlotjedne elementarne nepogode. Više od 90 posto stanovništva ima električnu energiju putem elektroenergetske mreže i agregata. Što se tiče vodoopskrbe, i dalje ima manjih poteškoća na području Fužina, Lokava i Mrkoplja. Veći dio prometnica je otvoren i u funkciji, a sve škole rade osim osnovne i srednje škole u Čabru.

Župan Zlatko Komadina još je jednom kazao kako postoji mogućnost korištenja Fonda solidarnosti Europske unije, potvrdivši kako je s njime kontaktirala i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Župan je o toj mogućnosti razgovarao i s premijerom Milanovićem za njegova posjeta Mrkoplju. Primorsko-goranska županija je u petak predsjedniku Vlade uputila i formalni zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode.

- Šteta mora premašiti 0,6 posto BDP-a pogođenog područja. Trenutne procjene štete govore o nekoliko stotina milijuna kuna - kazao je župan Komadina.

>>Pogledajte milijunske štete od nevremena u goranskim šumama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije