03.12.2013. u 12:00

– Ne vidim da bi članstvo u HNS-u trebalo biti prednost. Valjda imam pravo na radno mjesto – kaže Poropat.

Đani Poropat, bivši čelnik riječkog HNS-a, zbog utaje poreza i pravomoćne sudske presude morao je napustiti mjesto zamjenika riječkog gradonačelnika, ali to ne znači da se stranka nije pobrinula za njega.

Novi list doznaje da je u listopadu zaposlen kao koordinator terminala u Janafu kojim upravlja njegov HNS.

– Ne vidim da bi članstvo u HNS-u trebalo biti prednost. Valjda imam pravo na radno mjesto – kaže Poropat. Isto se pita i onih 356.000 nezaposlenih koji nisu članovi stranaka.

Loša sezona za cvjećara u Banskim dvorima

Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora, voli umjetno cvijeće, a ni premijer Zoran Milanović ne naručuje cvijeće, požalio se Mislav Lukša, cvjećar Banskih dvora, na rijetke narudžbe. Nije ni čudno, odavno u Banskim dvorima nisu imali što proslaviti.

Platili 4,6 milijuna za 
zgradu koju nisu koristili

Nadan Vidošević, bivši predsjednik HGK, osim što je trošio novac na umjetnine i prepariranje polarnih medvjeda nije previše štedio ni kada su bila u pitanju predstavništva Komore u svijetu. Iz dokumenata koje prenosi Jutarnji doznajemo da je za zakup zgrade od 788 kvadrata u Moskvi ruskom poduzetniku Žukovu plaćeno 4,59 milijuna kuna premda te prostorije Komora uopće nije koristila. Čudnom rasipanju novca treba dodati i da je HGK najam prostorija u Beogradu, Banja Luci i Prištini plaćao po – zagrebačkim cijenama. Najam 160 četvornih metara prostora u Prištini, primjerice, plaćan je čak 2200 eura, ali je utješno da se koristio za razliku od zgrade u Moskvi.

Komentara 3

Avatar klikun
klikun
18:00 03.12.2013.

Kada bi ministar Linić dobio plaću po učinku,nebi dobio plaću niti jedan mjesec nego bi još morao platiti svoj položaj.

L0
luena 01
20:49 03.12.2013.

Kako radi tako je i placen ,i to je previse sto dobije... trebao bi donijet od kuce za placu pa bi bolje radio..Samo zaduzivat i poreze nametat to moze svatko ,za to ne moras biti ministar financija...

MR
MrkiMedo
07:20 05.12.2013.

Vjerojatno je Vidosevic dobivao proviziju na te najmove. A sto drugo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?